CHP’nin yerel seçimlerdeki İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'tan görüşme talep edeceğini söyledi.





Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek’e konuşan İmamoğlu, “Ben demokrat bir insanım” dedi. Zeyrek’in “Karadenizli yanı gerçekten kapı duvar tanımıyor" dediği İmamoğlu hakkındaki yazısının ilgili bölümleri şöyle:

“Trabzonlu olduğunu bilmeseniz fark edemeyeceğiniz bir Karadeniz aksanı var. Karadenizli yanı gerçekten kapı duvar tanımıyor. Beylikdüzü'nde yarıştığı AKP Belediye Başkan adayının tanıtım toplantısına katılmış. Beylikdüzü sınırlarındaki İSKİ tesisinin açılış törenine kendisini ilçenin belediye başkanı olarak zorla davet ettirmiş. Görevde kaldığı süre boyunca 'Sevgi-Barış Buluşmaları' toplantıları düzenleyip her partiden insanı bir araya getirmiş. İlçesinde 'Demokrasi Sokağı' yapıp, bütün partileri orada kendilerini anlatmaya çağırmış.”

‘ERDOĞAN VE TOPBAŞ’TAN GÖRÜŞME TALEP EDECEĞİM’

“Kampanyaya başlamadan eski başkanları ziyaret edip önerilerini alacağım" dedi. Bugün Bedrettin Dalan ve Nurettin Sözen'le randevusu varmış. Aklıma direkt Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geldi. Sorunca, "Evet hem Sayın Cumhurbaşkanı hem Kadir Topbaş'tan görüşme talep edeceğim" karşılığını verdi. İlk izlenim, İmamoğlu'nun klasik bir CHP'li olmadığıydı. Tatlı dili ile birçok kapıyı aralayacağını da düşündüm. Yeni bir isim olması, hedef tahtasına konulmasını sağlayacak bir bagajı bulunmaması da büyük avantaj. Binali Yıldırım'ın işi gerçekten zor gibi görünüyor.”

Editör: Haber Merkezi