İSTANBUL - HDP’nin İstanbul’daki seçim çalışmalarının yükünü kadınların omuzladığını söyleyen HDP İl Eş Başkanı Esengül Demir, sandık güvenliği için yüzlerce kadının görevlendirildiğini belirtti. 





Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) İstanbul’daki seçim çalışmalarının öncüsü kadınlar oldu. Kadınlar, standını çalışmalarında aktif rol oynadı, kadınların sorunlarını dile getirdi, HDP’nin çözüm önerilerini anlattı. İstanbul’da kadınlar yüzlerce kadın seçim standı kurarken, 3 ayrı bölgede de 13 kadın seçim bürosu açıldı.


Kadınlar ilk günden itibaren alanlarda oldu 


Kadınların yürüttüğü seçim çalışmalarına dair bilgi veren HDP İstanbul İl Eş Başkanı Esengül Demir, seçim kararı alındığı ilk günden itibaren kadınların çalışmalara dahil olduğunu belirtti. Kadınların ilk olarak seçim odaklı toplantılar yaptığını ve burada alınan kararları biran önce hayata geçirmek için harekete geçtiklerini söyleyen Esengül, kadınların düzenlediği şölenlerin yoğun ilgi gördüğünü vurguladı.


'Seçim çalışmasında aktif rol aldılar'


Milletvekili adaylarının açıklanmasının ardından da özellikle kadın adayların çalışmalarının yürütülmesinde yine kadınların etkin rol aldığını söyleyen Esengül, kadın milletvekili adayı sayısının fazla olmasının da medyada ilgiyle karşılandığını belirtti. Bakırköy Meydanı’nda düzenlenen kadın yürüyüşüne polis engeline rağmen gerçekleştirdiklerini söyleyen Esengül, kadınların kararlı duruşunun bu sonuçta etkili olduğunu belirtti.


'Sandıklara sahip çıkalım'


Kadınların sadece seçim çalışmalarında değil oyların korunmasında da etkin olarak görev alacağını ifade eden Esengül, Bilgi İşlem Merkezi’nde çalışanların yarısının da kadınlardan oluştuğunu belirtti. Müşahit ve sandık görevlisi olarak da yüzlerce kadının görevlendirildiğini belirten Esengül, son olarak, şunları söyledi: “Bu seçim hayati öneme sahip. Özellikle kadınlar açısından bu böyle. Kadınları yok sayan politikaları göndermenin tam tam zamanı. Tüm kadınlara oy kullanmaya ve sandıklara sahip çıkmaya çağırıyoruz.”  kaynak jinnews


Editör: Haber Merkezi