Muhalefetin iktidara yönelik ‘seçim koşulları adaletsiz’ eleştirisine yeni örnekler eklendi. İnce’yi karşılayan dekan görevden alındı, tokalaşan pilotlara uçuş yasağı geldi. CHP, HDP, İyi Parti ve SP ana akım medyada yer bulmakta zorlanırken, Demirtaş hapiste seçim çalışması yapıyor

Türkiye, 24 Haziran’da yapılacak meclis seçimi ve cumhurbaşkanlığı seçimine OHAL koşullarında giderken, seçim koşullarının adaletsizliğine dair muhalefetin eleştirileri, yeni örneklerle doğrulanıyor. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin önceki gün İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne yaptığı ziyaret, iktidarın yaptırımı ile karşılık buldu. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Duran görevden alındı. İnce ile tokalaşan ‘SoloTürk’ ekibinde yer alan pilotların uçuşlarının da iptal edildiği belirtirildi.

Dekana alma talimatı

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı İnce, önceki gün AKP hükümetinin bölünmesi kararını aldığı üniversiteler arasında yer alan İstanbul Üniversitesi’ne bağlı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne destek ziyaretinde bulumuştu. Ziyaret sonrası hükümetten yaptırım kararı geldi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Duran ve yardımcıları görevden alındı. Kararın arka planına dair bilgi veren Prof. Dr. Duran, “Sayın Muharrem İnce’yi okula almamam gerektiği konusunda talimat verdiler. Ancak ben bunu kabullenemedim. Açıkça söylemek gerekirse dünkü olay ipimizi çekti” dedi. Görevden alınması sonrası öğrenci ve öğretim görevlileri Duran’ı alkışlarla uğurladı. Öğrencilerin oluşturduğu kortejin “Rektör istifa” sloganları atarak yürüyüş düzenledi.

Pilotlara uçuş yasağı

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise, İnce ve ekibinin tokalaştığı “SoloTürk” ekibinde yer alan pilotların uçuşlarının da iptal edildiğini belirtti. Yarkadaş, sosyal medyadan “AKP, sadece Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Sn. Duran’ı değil, 19 Mayıs günü İnce’yle birlikte Samsun Havalimanı’nda gösteri uçuşundan dönerken karşılaştığımız Türk Yıldızları’nı da cezalandırdı. Pilotların yapacağı diğer gösteri uçuşları da iptal edildi. İşte bunun adı korkudur” açıklaması yaptı. TSK ise konuya dair yaptığı açıklamada, “Yapılan planlamaların basında konuyla ilgili olarak yer alan haberlerle ilgisi bulunmamaktadır. Hava gösterileri önümüzdeki dönemde de planlandığı şekilde icra edilmeye devam edilecektir” dedi.

HDP Sözcüsü: Dayanışma şart

Gazetemiz Yeni Yaşam’a konuşan bir diğer isim HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen de:, “Muhalefetin üzerinde baskı oluşturularak çalışamaz hale getirilmek isteniyor. Yargı marifetiyle siyasi operasyonlar yapıyorlar. Medyada muhalefeti yok sayıyorlar. Bu baskıları en çok yaşayan HDP’dir. Özellikle HDP’nin karşı karşıya kalacağı her engel bütün muhalefetin cezalandırılmasına dönüşecektir” diyerek, muhalefeti dayanışma içinde olmaya çağırdı.

CHP’li Şeker: Hepsi korkudan

Durumu gazetemiz Yeni Yaşam’a değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, iktidarın korku ile bir seçim kararı aldığını ve bu yaşananların da korkunun giderek büyümesinden kaynaklandığını söyledi. Şeker şunları belirtti: “Görevden alanları da halk görevden alacak. Biliyorsunuz, Erdoğan AKP Genel Merkezi’nde İnce ile el sıkışmıştı. Bizler de İnce ile el sıkışan Erdoğan’ı halkın 24 Haziran’da kurulacak sandıklarla görevden alacağını biliyoruz.”—

HABER MERKEZİ
Editör: Haber Merkezi