DİYARBAKIR ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- ÖTEKİ TV’de Pozitif Dil Programında Gazeteci Hamza ÖZKAN’ın konuğu olan CHP Ankara Milletvekili |TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi CHP Grup Sözcüsü Yıldırım KAYA ve EĞİTİM-SEN Genel Sekreteri İkram ATABAY, Eğitim Sistemi ve Son Güncel Gelişmelere dair aktarımlarda bulundular.

Yıldırım Kaya: Umutsuzluğa bizim dünyamızda hiç yer olmadı. Umudu örgütlemek için 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde hem dünyada hem Türkiye’de barışı gerçekleştirmek bizim boynumuzun borcu olsun. Bu 1 Eylül Dünya Barış Günü eylem ve etkinlikleri Afganistan’da mücadele eden, direnen kadınlar için olsun. Dünyaya huzur, barış gelecek ise bu kadınların mücadelesi ile olacak. Biz erkekler olarak da hem ülkemizdeki savaşın son bulması hem de Afgan kadınlara selam olsun diyerek dünya barış günü kutlarım.

İkram Atabay: Bugün dünyanın da ülkemizin de barışa ihtiyacı var. Burada özellikle kadın mücadelesi önemli çünkü bugün bir çok alanda kadınlar öncülük yapıyor. Afganistan üzerinde değerlendirmek gerekirse; emperyalizmin yıllardır kendi kucağında büyüttüğü Taliban’a ülkeyi teslim edip çıkması, her gittiği yere medeniyet götürdüğünü söyleyen emperyalizmin medeniyetinin ne olduğunun açık göstergesidir. Dolayısıyla Afganistan’daki çok sıkıntılı, kadını köleleştiren zihniyetin hala bazı devletler tarafından kabul görmesi de sorgulanmalıdır. Eğitim ve bilim emekçileri olarak 6 Eylül’e sayılı günler kala, tüm eğitim ve bilim emekçilerinin ve öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde okullarına kavuşmalarını istiyoruz, eğitim ve bilim emekçilerinin sağlıklı koşullarda çalışma ve öğrencilerin sağlıklı koşullarda eğitim hakkını savunuyoruz.

ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ

ÖTEKİ TV Youtube kanalında ülkenin sıcak gündemini ötekilerin sesinden ekrana taşıyoruz.

ÖTEKİ TV Resmi Web Sitesi ► https://www.otekileringundemi.com/

ÖTEKİ TV Sosyal Medya Hesapları:

Twitter ► https://twitter.com/OtekilerinG

Facebook ►https://www.facebook.com/otekileringundemii

Instagram ► https://www.instagram.com/otekilerin_gundemi/

YouTube►https://www.youtube.com/channel/UCmKlsa826_a9G30R7r884Xw

Sizler de kanalımıza abone olabilir ve arkadaşlarınıza önerebilirsiniz!

Editör: Haber Merkezi