DİYARBAKIR ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ:  ÖTEKİ TV’de Pozitif Dil Programında Gazeteci Hamza ÖZKAN’ın konuğu olan Büro Emekçiler Sendikası (BES) Genel Sekreteri Aziz ÖZKAN, 

"-kamu emekçilerinin tüketim sıklığı ve enflasyon oranlarının tespiti için yaptığınız anket hakkında bilgi verir misiniz? Sizin bulduğunuz sonuç ile Tüik in açıkladığı sonuç arasında nasıl bir farklılık var ? -hükümet her altı ayda bir Tüik in açıkladığı enflasyon oranlarını baz alarak kamu emekçilerine enflasyon farkı ile birlikte memur maş zammını vermekte, 2019-2021 yıllarını kapsayan toplu sözleşme sonucunda %3+3 zam verildi, verilen bu zam sizin giderlerinizle, artan gerçek enflasyonla paralel mi ?

-sürekli bildirilerinizde krizin faturasını krizi yaratanlar yani % 1 lik kesim ödesin diyorsunuz. Türkiye’de ekonomik bir kriz var ve yoksulluk ile açlık sınırı gittikçe artıyor, kamu emekçileri yoksulluk ve açlık sınırı arasında bir ücrete ve yaşama sıkıştırılıyor bu konu hakkında büro emekçileri sendikası olarak düşünceleriniz nelerdir?

-kamu emekçileri başta olmak üzere toplumun alım gücü hakkında bir araştırmanız var mı? Artıyor mu, azalıyor mu? Bizimle paylaşımısınız -15 Haziranda Türkiye’nin tüm illerinde eylem kararınız var; Bu eylemi niçin yapıyorsunuz ve hangi taleplerle sahaya ineceksiniz?" sorularını yanıtlamasıyla birlikte ve Güncele dair aktarımlarda bulundular.

ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ

ÖTEKİ TV Youtube kanalında ülkenin sıcak gündemini ötekilerin sesinden ekrana taşıyoruz.

ÖTEKİ TV Resmi Web Sitesi ► https://www.otekileringundemi.com/

ÖTEKİ TV Sosyal Medya Hesapları:

Twitter ► https://twitter.com/OtekilerinG

Facebook ►https://www.facebook.com/otekileringundemii

Instagram ► https://www.instagram.com/otekilerin_gundemi/

YouTube►https://www.youtube.com/channel/UCmKlsa826_a9G30R7r884Xw

Sizler de kanalımıza abone olabilir ve arkadaşlarınıza önerebilirsiniz!

Editör: Haber Merkezi