ÖTEKİ TV’de Pozitif Dil Programında Gazeteci Hamza Özkan’ın konuğu olan Anavatan Partisi (ANAP) Eski Genel Başkanı Nesrin Nas ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Kürt sorunu, demokratik ittifak ve güncel siyasete dair aktarımda bulundular. 

Ötekilerin Gündeminde Pozitif programına bu hafta Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu ile Anavatan Partisi (ANAP) Eski Genel Başkanı Nesrin Nas konuk oldu. Konuk olması planlanan önceki dönem Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın bazı sebeplerden kaynaklı özür mesajla katılamadığı belirti.

"Sayın Özkan,

Bugün yaşadığım bazı sorunlar nedeniyle bu akşamki söyleşiye katılamıyorum. 

Sizden ve değerli izleyicilerden özür diliyorum; değerli katılımcılar sayın Nas ve sayın Kenanoğlu’na başarılar diliyorum.

Bu vesile ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum.

Bilginin ve emeğin hak ettiği değeri bulacağı, barış, bereket, eşitlik ve adalet içinde hep birlikte yaşatacağımız güzel günler diliyorum.
Sevgi ve saygılarımla selamlarımı sunuyorum.

Ertuğrul Günay

Kenanoğlu le Nas, Kürt sorunu, demokratik ittifak ve güncel siyasete ilişkin Gazeteci Hamza Özkan’ın sorularını yanıtladılar.

“KÜRT SORUNUNU EŞİTLİĞE DAİR ELE ALMAZSAK DEMOKRTİK TÜRKİYE’Yİ İNŞA EDEMEYİZ”

Nesrin Nas, Kürt sorununa dair, “Birçok siyasi iktidarın güvenlikçi politikalara yaslanmasının otoriter ve yarı otoriter rejimin hep bir bahanesi olarak kullanılıyor maalesef. Kürt sorununu eşitlik ilkelerine yaslanarak ele almazsak biz demokratik bir Türkiye’yi inşa edemeyiz” dedi.

“KÜRT MESELESİ, SİYASİ PARTİLER ARASINDA YARIŞ KONUSU DEĞİL”

Kürt meselesinin Türkiye’deki siyasi partilerin yarış konusu olmadığının altını çizen Nas, “Çözüme katkıda bulunacağım diye parti programları parçası haline getirmiyorlar. Kürtler bizim kardeşimiz diyorlar; mesele bu değil. Arkadaş olma, dost olma meselesi değildir. Eşit yaşamdır konu. Anadil ve seçme seçilme hakkı da olmak üzere hakların kabul edilmesiyle çözülebilir” diye konuştu.

“NORMAL ÜLKEYİ ÖZLER HALE GELMİŞ DURUMDAYIZ”

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, “Normalde ülkenin yurttaşını koruyan yargıdır. Bütün bunların ortadan kalktığı, yasaların tanınmadığı bir durumdayız. Yeri geldiğinde mahkeme kararlarını uygulamayacağını direkt ifade eden bir iktidarla karşı karşıyayız. Normal ülkeyi özler hale gelmiş durumdayız” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ SİYASETEN NORMALLEŞTİRMEK GEREKİYOR”

Her uygulamanın keyfi yapıldığına vurgu yapan Kenanoğlu, “Türkiye bir kapanma yaşıyor ama yüzde 60’ı muafiyet yaşıyor. Büyük bir kesimi de fabrikada atölyede çalışan işçiler. Kapalı alanda çalışıyorlar ancak açık alan yasaklanıyor. Her şeyin keyfi uygulandığı bir ülke. Bu anormallikten kurtulmaya ihtiyaç var. Herkes ağzını açtığında demokratikleşmenin gerekliliğini belirtiyorsa nasıl olması gerektiğini ortaya koymak gerekiyor. Türkiye’yi siyaseten normalleştirmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

ÖTEKİ TV, 'Gerçeğin içinde, pozitif dilin tam ortasında' şiarıyla her hafta değişik alanlarda, uzmanlarla sorunların çözümünü; konuklarıyla sizlerle birlikte tartışmaya devam edecek. Sizler de henüz abone olmadıysanız #Ötekilerin Gündemi ÖTEKİ TV - Youtube kanalına abone olmak için

https://www.youtube.com/channel/UCmKlsa826_a9G30R7r884Xw

linkini tıklayabilirsiniz...

Sizler de kanalımıza abone olabilir ve arkadaşlarınıza önerebilirsiniz!

Dayanışmayla.”

Teşekkürler

Ötekilerin Gündemi

Editör: Haber Merkezi