FINDIKLI ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- ÖTEKİ TV’de yayınlanan Pozitif Dil programında Gazeteci Hamza Özkan’ın konuğu olan ‘Söz, Yetki, Karar Fındıklı Halkının’ şiarıyla çalışmalarına devam eden CHP'li Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, yerel yönetim çalışmalarına dair aktarımlarda bulundu.

Çervatoğlu, “Diyarbakır’a, Amed’e, orada bizi izleyen tüm dostlara Karadenizin hırçın dalgasını, güzellik dolu mesajımızı iletiyorum. Diyarbakır’ın kuru sıcağı Karadeniz’in nemli havasıyla buluşmuş olsun” mesajıyla başladığı programda şunları belirtti:

FINDIKLI

“Lazların, Hemşinlerin yaşadığı şirin bir kasaba Fındıklı. Siyasal yapısına gelirsek cumhuriyet devrimlerine saygılı, akademiye önem verilen bir yer Fındıklı. Tıp, hukuk ve mühendislik bölümlerinde eğitim almış büyüklerimiz var. 50’nin üzerinde profesörümüz var. Kültürel noktada etkileri çok büyük.

DİYARBAKIR’DA MEHDİ ZANA KARADENİZ’DE TERZİ FİKRİ

Diyarbakır’da Mehdi Zana ne ise Karadeniz açısından da Terzi Fikri de bizim için odur. Yerel yöetimler anlayışında sözün, yetkinin ve kararın halkta olacağını, halkın yönetime katılacağı anlayışı nasıl inşa edeceğimizi gösteren ve bize kılavuzluk yapan biri diyebilirim Fikri abi için.

MAKAMLAR KALKTI

Biz seçimi aldıktan sonra devir teslimi aldığımız günden bu yana halkın içinde olduk. Fındıklı Belediye Başkanı en aşağıda, üstünde Belediye Meclisi ve onun üstünde de Fındıklı halkı olacak demiştik. İlk yaptığımız iş halkın bize ulaşması önündeki makamı kaldırdık. Elbette bir çalışma masamız var kapıyı söktük. Randevuyla çalışmıyorum. Ben Fındıklıdayım; eğer ofiste değilsem sokaktayımdır. Sekreteri arayıp randevu istediklerinde gelin görün deniliyor.

16 birimimiz var, sabahları yaptığımız toplantılarda halka da söylüyoruz gelip dinleyin diye.

HALK MECLİSLERİ KURULDU

Esnaf Meclisi, muhtarlar meclisi, gençlik meclisi, engelliler meclisi, kadın meclisi, çocuk meclisi kurduk. Ve bunların üstünde Fındıklı Halk Meclisi kurduk.

FINDIKLI’DA MECİ VAR

Sizi seçtik siz yapmalısınız diyen de oluyor. Ama seçim bir seferlik. Bunu halkla tartışıp birlikte yaparsanız yanlışlar görülür, ortak akıl ortaya çıkar. Bu çerçevede çalışıyoruz.

İmece ruhu yani Lazca meci; yaptığımız her şeyi meci ile yapıyoruz.

Editör: Haber Merkezi