AMED ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- ÖTEKİ TV’de Pozitif Dil Programında Gazeteci Hamza Özkan’ın konuğu olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, basının üzerindeki baskı, demokratik ittifak ve güncel siyasete dair aktarımlarda bulundu.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, ÖTEKİ TV’de yayınlanan Pozitif Dil Programında Gazeteci Hamza Özkan’ın sorularını yanıtladı.

“SANSÜR BİR DEVLET POLİTİKASIDIR”  

Basının üzerindeki baskıya dair, “Türkiye tarihi boyunca biz hep söyledik; sansür bir devlet politikasıdır. Devlet her zaman gazetelere, gazetecilere ayar verme üzerine kurulu bir zihniyete sahip. Bu yeni bir durum değil fakat birçok iktidarın döneminde baskılarla karşılaştık, 90’lı yıllarda da bunları yaşadık. Ama bu iktidarın gazetecilere baskısı, başka düşüncelere tahammül göstermeyen politikası çok keskin uygulanıyor” dedi.

"HALK SAYIN, ÖCALAN'I BİR KEZ DAHA DİNLEDİ"

Kobani Davasına değinen Temel, “Kobani’deki direnişi kendilerine gerekçe yapıp kaotik bir ortam yaratıp darbe pratiğini ortaya koyanlara karşı koyan Sayın Abdullah Öcalan’dı. Halk, Sayın Öcalan’ı bir kez daha dinledi” dedi.

Temel, İnsanları kim katletti buna dair bir soruşturma yok. Katledenlere yönelik bir mahkeme yok. Her şeyi bir intikam davasına dönüştürüp yargılama konusu yapıyorlar. O salonlarda yargılanacak olan şüphesiz iktidar olur, HDP olmaz” diye konuştu.

“SORUŞTURMA, İMAMOĞLU’NA GÖZDAĞIDIR”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ‘HDP’li belediyeleri ziyaret ettiği’ gerekçesiyle açılan soruşturmaya dikkat çeken Temel, “Bu soruşturma İmamoğlu’na gözdağıdır. İmamoğlu’nun en azından yarın öbür gün siyasi aktör olarak mevcut iktidarın karşısına dikilmemesi için yapılan bir durumdur. Demokrasi ittifakının gelişmesindeki en önemli rol birlikte ses çıkarmaktır. İmamoğlu’nun böylesi bir soruşturmaya uğramasını şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.

“ÖFKELİ YALNIZLIĞI BİRLİKTELİĞE KAVUŞTURMAK LAZIM”

Temel, İkizdere’deki çevre mücadelesine ilişkin “Herkes çok öfkeli bu iktidara ama herkes çok yalnızlık. Öfkeli yalnızlığı birlikteliğe kavuşturmak lazım. Adalet, hak, iş, emek konusunda örgütlenirsek demokratik zemin oluşur” ifadelerini kullandı.

ÖTEKİ TV, 'Gerçeğin içinde, pozitif dilin tam ortasında' 

ÖTEKİ TV, 'Gerçeğin içinde, pozitif dilin tam ortasında' şiarıyla her hafta değişik alanlarda, uzmanlarla sorunların çözümünü; konuklarıyla sizlerle birlikte tartışmaya devam edecek.

Sizler de henüz abone olmadıysanız #Ötekilerin​ Gündemi ÖTEKİ TV - Youtube kanalına abone olmak için https://www.youtube.com/channel/UCmKl...​ linkini tıklayabilirsiniz...

Sizler de kanalımıza abone olabilir ve arkadaşlarınıza önerebilirsiniz!

Dayanışmayla.” Teşekkürler

Ötekilerin Gündemi

Editör: Haber Merkezi