İZMİR - İstanbul Sözleşmesi'nin feshine karşı 19 Haziran'da İstanbul'da düzenlenecek büyük mitinge hazırlanan İzmir'deki kadınlar, "Birbirimizi biz yaşatıyoruz, nefretinize inat yaşıyoruz" mesajı verecek. 

İstanbul Sözleşmesi’nin feshine karşı kadınlar 19 Haziran İstanbul’da büyük kadın mitingi düzenleyecek. Mitinge Türkiye'nin dört bir tarafından kadınlar katılacak. İzmir'de de kadın örgütleri İstanbul mitingi için hazırlanıyor. Kadınlar ayrıca 1 Temmuz'da kentte de buluşma düzenleyecek. İzmirli kadınlar, “Haklarımızdan hayatlarımızdan İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmeyeceğiz” ana sloganıyla 1 Temmuz’a kadar alanlarda çeşitli eylemler gerçekleştirecek. 

İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz İzmir Kampanya Grubu üyesi Gizem Coşkun, çalışma ve eylem planlarını Mezopotamya Ajansı’na (MA) anlattı. 

BULUŞMAYA HAZIRLIK

İstanbul Sözleşmesi’nin feshine karşı ülkenin dört bir yanında kadınların ortaklaştığını, isyanlarını tek merkezden yükselttiklerini dile getiren Coşkun, yereldeki kadınların isyanını 19 Haziran İstanbul mitingine taşıyacaklarını belirterek, önümüzdeki günlerde kentin en işlek noktalarına mitinge katılım çağrısı içeren afiş ve billboard asacaklarını söyledi.   

81 İLDE HAYAT DURACAK

Kadınların hayatı ve haklarını savunan sözleşmenin tek adam kararıyla feshedilemeyeceği kararlılığını İstanbul mitinginde göstereceklerini söyleyen Coşkun, “1 Temmuz’da 81 ilde hayatı durdurmak üzere eylemlere hazırlanıyoruz. Hayatlarımızı ve haklarımızı gasp edenlere karşı her şeyin bu kadar kolay olmayacağını bir kez daha göstereceğiz. Mücadele bizim için sadece 1 Temmuz’a kadar olmayacak. Her gün bu ülkede kadın ve çocuklar katlediliyor, tecavüze maruz bırakılıyor. O nedenle asıl mücadele 1 Temmuz’dan sonra başlayacak” dedi.  

ERKEK-DEVLET TEŞHİR EDİLECEK

Sözleşmenin kadınların mücadelesi sonucu imzalandığını anımsatan Coşkun, feshedilmesine karşı da büyük bir öfke ve direnç olduğunu söyledi. Kadınlar olarak kaybedecek bir şeylerinin kalmadığını söyleyen Coşkun, “İstanbul Sözleşmesi toplumsal eşitliği sağlayan hak temelli sözleşmedir. Ancak bu ülkede sözleşmeye karşı nefreti örgütleyen bir iktidar var. İktidarın işbirliği kurduğu ve akladığı failler var. İktidar bunların üstünü örtmeye çalışıyor. Bu nedenle öfkemiz iktidara karşı. 1 Temmuz’a en çokta bu boyutlar yansıyacak. Erkek devlet şiddetini teşhir edeceğiz” diye belirtti. 

'UMUDU ÖRGÜTLÜYORUZ'

Sözleşmenin tüm maddelerinin koşulsuz şartsız uygulanmasını isteyeceklerini ifade eden Coşkun şu çağrıyı yaptı: “En önemli olan kadın dayanışmasını gösterip, katletmeye çalıştıkları kadınlar olarak birbirimizi biz yaşatıyoruz, nefretinize inat yaşıyoruz mesajını vereceğiz. 1 Temmuz için isyan, öfke, direnç ve umudu örgütlüyoruz. Her türlü saldırıya karşı mücadele etmek zorundayız. Kadın buluşmasında bir araya gelelim.” 

(MA)

Editör: Haber Merkezi