RİZE ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- ÖTEKİ TV’de Pozitif Dil Programında Gazeteci Hamza Özkan’ın konuğu olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni, İkizdere, demokratik ittifak ve güncel siyasete dair aktarımlarda bulundu.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, “İkizdere’de iki köyün insanları aylardır bir feryat içerisindeler. İnsanların evleri, karınlarını doyurdukları tarlaları, ekinleri, doğayı tarumar etmek için gecenin bir saatinde acele kamulaştırmayla el koyuluyor” dedi.

“KARADENİZ BİR DİRENİŞ BÖLGESİDİR”

Karadeniz’in bir direniş bölgesi olduğunu dile getiren Çepni, “Ama AKP iktidarının yaptığı şey farklı bir gerçek yaratmak. Kendi tarihini yaratmak istiyor. Karadeniz iktidarın oy deposuna dönüştürülmeye çalışılıyor. Irkçılıkla bezenmiş bir arka bahçeye dönüştürülmeye çalışılıyor. Bu olurken de Karadeniz 2000’li yıllardan bu yana iktidarın saldırılarıyla karşı karşıya kalıyor. Taş ocakları, HES’lerle, yeşil yol vs birçok talanla birlikte vahşi doğa turizmine heba ediliyor” dedi.

“KARADENİZ’E SALDIRI YILLARDIR DEVAM EDİYOR”

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, “Nasıl bir para hırsıdır. Bizi sınamak için mi yapıyorlar? Ne yaptıkları belli değil demeyeceğiz, Cengiz’in ne yaptığı belli. AKP iktidarından önce de vardı. Sadece taş ocağı meselesi değil. Karadeniz’e saldırı uzun bir dönem devam ediyor. Kapitalizm doğa, canlı ne varsa yutuyor” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi