ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ MAZİDAĞI- ÖTEKİ TV’de yayınlanan Pozitif Dil programında Gazeteci Hamza Özkan’ın konuğu olan 'Toplumsal cinsiyet, Eş Başkanlık,  Demokratik Yerel Yönetim' şiarıyla çalışmalarına devam eden Mazıdağı Belediye Eş Başkanı Nalan ÖZAYDIN, yerel yönetim çalışmalarına dair aktarımlarda bulundu.



“KADINI, DOĞAYI, KÜLTÜRÜ, SANATI HEDEF ALIYORLAR”


Özaydın, kayyum atanmasıyla birlikte yaptıkları çalışmaların tamamıyla sonlandığını ifade etti. Özaydın, “Kadınları, doğayı, her şeyi hedef alıyorlar. Eş başkanlarımızın yaptığı hiçbir çalışma devam etmedi. Sanat grupları, müzik kursları, dil kursları kayyumlarla birlikte sonlandı. Kültür merkezleri, kadın evleri kapatılarak sanata ve kadına saldırı gerçekleştirdiler. Kültürü, ekolojiyi, kadını hedef alıyorlar. Gerçek bir soykırımdır bu” diye konuştu.


“TALAN POLİTİKASI UYGULANIYOR”


Kayyum süreçlerinde talan politikası uygulandığını belirten Özaydın, “Talan politikası uygulanıyor. 2.5 yıl boyunca Mazıdağı kayyum tarafından talan edilmişti. 31 Mart döneminde seçildiğimiz zaman bu tabloyu net bir şekilde gördük” dedi. 


“EŞ BAŞKANLIK SİSTEMİNDEN ÖNCE BAŞKAN DENİNCE ERKEK AKLA GELİYORDU”


Eş başkanlık sistemine değinen Özaydın, şunları kaydetti: “Bizim yönetim modelimiz eş başkanlık sistemidir. 2007’de Demokratik Toplum Partisi ile bu sisteme geçtik. Biz kadınlar bu sistemle birlikte dönüştürdük, geliştirdik. Eş Başkanlık sistemi, kadını yaşamda irade sahibi yapmayı, kentsel yönetim süreçlerinde katılım yapmayı hedefliyor. Önceden başkan deyince erkek geliyordu akla.”

ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ

Bu yıl 4.yaşına giren Ötekilerin Gündemi,  ÖTEKİ TV Youtube kanalında 2 yeni program ile yayında. 
Güncele Bakış ve Pozitif Dil programları ile ülkenin sıcak gündemini ötekilerin sesinden ekrana taşıyoruz.
ÖTEKİ TV Resmi Web Sitesi ► https://www.otekileringundemi.com/


ÖTEKİ TV Sosyal Medya Hesapları:
Twitter ► https://twitter.com/OtekilerinG
Facebook ►https://www.facebook.com/otekileringundemii
Instagram ► https://www.instagram.com/otekilerin_gundemi/
YouTube►https://www.youtube.com/channel/UCmKlsa826_a9G30R7r884Xw

Editör: Haber Merkezi