Muhalefete göre iktidar kaybetme endişesi içinde. AKP’li belediye başkanı, oy vermeyecek çalışanları tehdit etti, HDP’ye 22 saldırı yapıldı, Akşener’e gözdağı verildi. Muhalefet ise Fenerbahçe’yi örnek gösterdi

Seçim için geri sayım sürerken, 24 Haziran stresi başladı. AKP-MHP ittifakının oluşturduğu Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erddoğan’ın seçim çalışmaları yoğunlaşırken, muhalefet partileri, iktidarın kaybetme endişesi nedeniyle baskılarını yoğunlaştırdığını belirtiyor. Muhalefeti, anket verileri, ekonomik krizin yarattığı rahatsızlık ve baskılara dikkat çekerken, AKP’li Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, işe alıp kadro verdiğini belirttiği 30 kişiyi başka partilerle ilişki kurmaları nedeniyle işten atmakla tehdit etti.

‘Lan züğürt…’

Partisinin bir seçim toplantısına katılan Urfa’nın AKP’li Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’nın yaptığı konuşmada sarf ettiği sözler dikkat çekti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Atilla şunları söyledi: “Şimdi 30’a yakın benim işe koyduğum, kadro verdiklerim başka partilerde fingirdeşiyorlar. Onları başka partiler de benim elimden kurtarmaz. Vallahi ancak vahiy Allah’tan gelirse kurtarırım. Onların sonu uçurumdur. Kadroyu veren ben. Onları kadrodan aldırıp, yine eskisi gibi işsiz yapmak yine benim namus borcumdur. Hem Ak Parti sana iş verecek, Ak Parti’nin hayrına iş sahibi olacaksın… Lan züğürt bir de gideceksin başka yerde, başka yerlere, başka partilere kardeşini göndereceksin. Beğeni (sosyal medya hesaplarını kastederek) yapacaksın. 30’a yakın kişi, bu otuzunun da yakında haberlerini alırsınız. Hiçbir güç elimden kurtaramaz onları. Hiçbir güç! Allah’ın gücünün dışında.”

‘Başlarına çorap örerim’

Sözlerine Erdoğan’ın A, B, C planlarına atıf yaparak devam eden Atilla, “Cumhurbaşkanımıza ne dediler? Dediler 24 Haziran’daki seçim ne olur? Meclis’teki aritmetik yapı tutmasa ne olur? Dedi; ‘Ben Recep Tayyip Erdoğan’ım benim A planım da var, B planım da var’. Ben de diyorum ki hiç kimse kadrosuna güvenmesin, benim de C, D, E planlarım var. Vallahi bu partiye ihanet eden babamın oğlu olsa da gözünün yaşına bakmam, onu eski durumuna getiririm. Yav ben Menderes Atilla’yım ha. Ben allem eder kullem eder başına bir çorap örerim, senin aklın durur. Hiç merak etmeyin o 30 kişi, o diğer partilerle flörtleşenler, yakın tarihlerde onlar eskisi gibi ceplerinde parasız pulsuz bir şekilde piyasalarda dolaşacaklar… Madem ihanet ettin bedeli budur. Herkesin Facebook’unu takip ettim ben. Herkesin beğenilerine bakıyorum. Yanımda bazıları var bakıyorsun adam demek ki içinde ihanet var. Kendisi yayınlamıyor, yayınları beğeniyor” dedi.

Anketler moral bozuyor

İktidarın çok önem verdiği anketler de AKP-MHP ittifakının oylarının düşüş eğiliminde olduğunu gösteriyor. Remres Araştırma, AKP-MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın oy oranının 43.9, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın oy oranının ise 43.5- 43.7 bandında olduğunu belirtti. Buna göre Meclis’te ne Cumhur ne de Millet İttifakı 301’i buluyor. İttifakların dışındaki HDP ise yüzde 12.1. Buna göre HDP barajı aşarsa iktidar aritmetiği değişiyor. 16 Nisan referandumundan 3 gün önce açıkladığı son anketinde yüzde 59,4 ‘Evet’ çıkacağını açıklayan AKP’nin seçim anketlerini yapan ORC’nin Akşam Gazetesi’nde yayımlanan son anketine göre ise 24 Haziran’da Erdoğan’ın oy oranı yüzde 53,4. AKP’nin ise 46-48. İktidara yakın anket şirketine göre HDP 10,9.



Spordaki değişim örnek olabilir

Fenerbahçe spor kulübünde Aziz Yıldırım’ın 20 yıllık başkanlık dönemine son veren Ali Koç’un Fenerbahçe’nin yeni başkanı olmasına atıf yapan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı kastederek, “16 yıldır meydanlarda bağırıp çağıran adamı değiştireceğiz. Fenerbahçe nasıl değiştirdiyse biz de öyle değiştireceğiz” dedi. HDP ve diğer muhalefet partileri de Fenerbahçe’deki değişime atıf yaparak değişime vurgu yaptı.

HDP’ye 22 saldırı

Erken seçim kararının alındığı tarihten bu yana muhalefet partileri çok sayıda saldırıya maruz kaldı. HDP saldırıların odağındaki partilerden. Seçim çalışması engellenen HDP’nin şimdiye kadar 136 üyesi gözaltına alındı 22 saldırıya maruz kaldı.



Akşener’e tehdit

TFF 2. Lig ekiplerinden Gaziantepspor’un Başkanı Hasan Şahin, İYİ Parti’nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’i tehdit etti. Antepspor atkısını takan Akşener’i hedef alan Şahin, “Gaziantep atkısını herkes takabilir teröristler hariç. Fetöcü Meral Akşener seni bu atkıya kurban ederim” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ
Editör: Haber Merkezi