PORTAKAL ÇİÇEĞİ PARKI

Günün yorgunluğunu üzerimden atmak, yürümek, dinlenmek için Ankara’nın Çankaya ilçesi Aziziye Mahallesinde bulunan Portakal Çiçeği Parkını gezdim, oturdum ve uzun süre ağaçları ve ağaçlarda dökülen, dökülürken havada süzülen rengârenk yaprakları büyük bir keyifle izledim. Meyve ağaçları dahil olmak üzere yüzlerce ağaç türüne ev sahipliği yapan bir park. Parkın güvenliğini sağlayan güvenlik görevlileri, parkın bakımını sağlayan bahçıvanlar adeta parkı bağrına, parkta onları bağrına basıyor. Hep birlikte ne güzelsiniz…

Portakal Çiçeği Parkı rengârenk ağaçlara ev sahipliği yaptığı gibi her gün yüzlerce insanın spor yaptığı, oturup dinlendiği, kitap okuduğu, birlikte şarkıların söylendiği, yemeklerin yenildiği, genç sevgililerin el ele tutuştuğu, içerisinde onlarca kuş türünün bulunduğu park genelden Ankara’ya özelden Çankaya’ya ayrı bir güzellik katmaktadır. Bu bağlamda Sayın Mansur Yavaş’a teşekkürü borç bilirim.

İnsani ihtiyaçları giderecek lavaboların, yürüyüş yollarının bulunduğu parkta, çocuk parkı ve çok amaçlı spor aletleri de bulunmaktadır.

Mevsimleri bütün verileriyle sergileyen Portakal Çiçeği Parkı sonbahar mevsimine özenerek, bezenerek ev sahipliği yapıp uğurluyor. Her ilkokul öğrencisinin dört mevsimi somut olarak anlaması için görmesi gereken bir eğitim parkı olduğunu düşünüyorum. Yeşilin her tonunu, sonbaharın bütün renklerini bir arada görebileceğiniz belki de tek parktır.

Yerel yönetimlerin görevleri arasında yeşil ve yaşam alanlarını artırmak ve korumak da vardır. Bu bağlamda Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’tan benzer parkaların sayısını artırmayı beklediğimizi de ifade etmek isterim.

Kışa hazırlık yapan ağaçlar mevsim gereği yapraklarını döküyor, süzülerek çimlerin üzerine düşen rengârenk yaprakları, bahçıvanlar da özenle toplayarak çimlerin zarar görmesini engelliyorlar. Emeklerinize sağlık, emekçi kardeşlerim…

Çağrım 81 ilimizin belediye başkanlarınadır. Amacınız rant değil de park yapmak ise Portakal Çiçeği Parkını gezip görmeli ve referans almalısınız. Bu park, insanların huzur, güven ve keyifle zaman geçirdikleri doğal bir yaşam alanıdır. Kedinin parkta güvercini avlamak için nasıl pusu kurup, yoğunlaştığını ve güvercini nasıl avladığını gördüm. Yine parktaki ceviz ağaçlarında kargaların cevizleri gagalarıyla nasıl topladığını izledim ve tanıklık ettim.

Bu park birkaç paragraflık yazıyla anlatılıp bitirilecek bir park değildir. Portakal Çiçeği Parkı, yeşili, ağacı doğayı sevenler için tam bir kütüphanedir. Gezi Parkını hatırladıkça, bu parkın akıbeti için korkmuyor değilim. Gezi’nin Çapulcularına sevgilerimi gönderiyorum. Gezi’nin şehitlerini saygı ve sevgiyle yad ediyorum.

Portakal Çiçeği Parkını gezip, görmeniz dileğiyle…

Sevgi ile kalın.

Ahmet Karagöz

Çankaya / Ankara

04.11.2022