VAN ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Seçim 2023 Yerel Medya Koordinasyonu ve dokuz8AKADEMİ, Van’da 3 günlük seçim odaklı bir bölge eğitimi düzenlendi. dokuz8 haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Biçici, “Profesyonel gazeteci olmaya gerek yok. Her yurttaş seçimlerin özellikle haber akışının teminat altına alınma çabasının bir parçası olabilir. Bu tarihsel bir görev, herkesi bu göreve davet ediyorum” çağrısında bulundu.

Seçim 2023 Yerel Medya Koordinasyonu ve dokuz8AKADEMİ tarafından düzenlenen 24-25 ve 26 Ağustos  başlayan Yerel Medya ve Yurttaş Haberciler İçin Seçim Haberciliği Eğitim Programı, 25-26 Ağustos tarihlerinde Van’da devam etti.. Edremit ilçesinde bulunan Şahmeran otelinin toplantı salonunda düzenlenen eğitime birçok ilden gazeteci ve sivil toplum örgütü de katılım sağladı. Eğitimde, yeni medya, dijital çağda haber kavramı ve haberin dönüşümü, yerel medya ve yurttaş haberciler için mobil odaklı video haberciliği, gibi teknik olarak da birçok başlık altında eğitimler veriliyor. Üç günlük eğitimi önemini Ötekilerin Gündemi'ine anlatan Gazeteci Ercan Yılmaz, Gazeteci Nurcan Seven, Eşit Haklar için İzleme Derneği’nden (ESHID) Nejat Taştan ve   dokuz8 haber ajansının Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Biçici. 

Eğitim ağına katılım çağrısı

Biçici, başta meslektaşları olan gazetecilerin, dokuz8 haber ajansının yapmış olduğu çalışmalarına güç vermeye davet ederek şu çağrılarda bulunuyor: “’Senden ne haber.net’ sitesine gidip orada hem bunun filmini izleyip hem de formunu doldurup bu ağa katılabilir. Profesyonel gazeteci olmaya gerek yok. Her yurttaş seçimlerin özellikle haber akışının teminat altına alınması boyutuyla, güvence altına alınması çalışmanın çabasının bir parçası olabilir. Bu tarihsel bir görev, herkesi bu göreve davet ediyorum.”

Söyleşilerimizin devamı şöyle;

Merhaba sevgili okur; dünden bugüne, bugünden yarına; emeğiniz, dayanışmanız ve duyarlığınız için bir kez daha teşekkür ederiz

Ötekilerin Gündemi dezavantajlı grupların sesi oluyor. Diyarbakır'da faaliyet gösteren gazete sesi ulusal medyada duyulmayan kesimlerin haberlerini yaygınlaştırıyor.

Sizler de kanalımıza abone olabilir, Sosyal Medya Hesaplarımızı takip edebilirsiniz ve arkadaşlarınıza önerebilirsiniz..
Sosyal Medya Hesapları:

WEP ► https://www.otekileringundemi.com/

Twitter ► https://twitter.com/OtekilerinG

Facebook ► https://www.facebook.com/OtekilerinG/

Instagram ► https://www.instagram.com/otekilerin_gundemi/

YouTube► https://tinyurl.com/2kjpj5w8

Linkedin► https://www.linkedin.com/feed/

E. posta ► [email protected] [email protected]

Editör: Haber Merkezi