HAMZA ÖZKAN

VAN ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Van Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Şube Eş Başkanı Murat Atabay, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında yaptıkları çalışmaları, gözlemlerini ve her yıl Mayıs ayın 'da yetki sürecine ilişkin Ötekilerin Gündem'ine konuştular. 

Türkiye’de mezun olan ve ataması yapılmayan 600 bin öğretmen bulunuyor. Sayıştay verilerine göre, eğitim kurumlarında 120 bin öğretmen açığı bulunuyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Eylül ayında 99 alanda 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu. Yapılacak 20 bin öğretmen atamasında okullarda verilen Kürtçe seçmeli dersler için ise sadece 3 kontenjan ayırıldı.
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Van Şube Başkanı Murat Atabay, "Son yıllarda belirgin şekilde artan eğitimde ticarileşme, İmam hatipleşme ve eğitimi dinselleştirme uygulamaları, okulların fiziki altyapı ve donanım eksikliklerinin sürmesi, kalabalık sınıflar sorunu, ikili öğretim, taşımalı eğitim, çocuk ve gençlerin dini cemaat ve vakıfların kreşlerine ve yurtlarına yönlendirilmesi, çocuklara yönelik taciz ve istismar vakalarının artması, mülakata dayalı sözleşmeli öğretmenlik ve ücretli öğretmenlik uygulamasının sürmesi, mobing uygulmalar, baskı, sürgün ve ataması yapılmayan öğretmenler sorunu gibi çok sayıda sorun geçtiğimiz öğretim yılına da damgasını vurmuştur" denildi. 

Söyleşimizin devamı şöyle; 

ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ

Bizi Sosyal Medya Hesaplarımızdan Takip Edebilirsiniz!

ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ Wep sitesinde yapılan Yazarlarımızın Yazıları, Haberler, Söyleşiler, Röportajlar ve YouTube Tv kanalımızdan yaptığımız Canlı Yayın Programlarımız anında haberdar olabilmek için bizi resmi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

➤Abone butonu üzerinden bize destek olabilirsiniz: https://www.youtube.com/channel/UCmKl...

➤Ötekilerin Gündem'ine destek olmak için: https://www.otekileringundemi.com/ Bizi takip edin:

➤Web Sitesi:https://www.otekileringundemi.com/

➤Resmi Twitter Hesabı: https://twitter.com/OtekilerinG

➤Resmi Facebook sayfası: https://www.facebook.com/OtekilerinG/

➤Resmi Instagram Hesabı: https://www.instagram.com/otekilerin_...

➤Resmi Linkedin Hesabı: https://www.linkedin.com/in/%C3%B6tek...

Editör: Haber Merkezi