Filiz Zeyrek

ADANA -ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- HDP'nin Ankara'da gerçekleştirdiği kongre öncesi başlatılan gözaltı ve tutuklama operasyonlarını değerlendiren HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, "Alevlerin, Sünnilerin, Türklerin, Arapların, Süryanilerin ve Ezidilerin içinde olduğu kararlı ve cesur bir yapının Kürtlerle aynı mücadeleyi veriyor olmasına olan tahammülsüzlüktür bu pervasızca saldırılar. Bu renk cümbüşü AKP'yi korkutuyor" dedi.



Halkların Demokratik Partisi (HDP) 3’üncü Olağan Kongresi öncesi HDP ve bileşenleri ile Halkarın Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi’ne (DBP) yönelik başlatılan operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı ya da tutuklandı. Ancak tüm gözdağı, baskı ve sindirmelere rağmen önceki gün gerçekleşen kongreye Türkiye ve Kürdistan’ın her yerinden on binlerce kişi aktı. Gözaltı ve tutuklamalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, operasyonları kınayarak, alıkonulan siyasetçilerin serbest bırakılmasını istedi. HDK bileşenlerine yönelik gözaltıların Türkiye halklarının bir arada ortak mücadelesine yönelik tahammülsüzlüğü gözler önüne serdiğini belirten Meral, "Bu saldırı sadece bir engelleme saldırısı ama engellemeyi asla başaramazlar ve işe yaramayacaktır” diye konuştu.

'Renklerin bir araya gelmesinden korkuyorlar'

Son dönemlerde yapılan operasyonların gerekçesini gizleme gereği bile duymadıklarını ifade eden Meral, iktidarın Türkiye'deki renklerin bir araya gelmesinden korktuğunu vurgulayarak, “HDP'nin siyaset yapmasını engellemek için 7 Haziran öncesi başlayan ve bugüne kadar devam eden aralıksız bir darbe süreci devam ettiriliyor. 9 milletvekillerimiz hala hapishanede rehin tutuluyor. Bu da yetmiyormuş gibi bileşenlerimizin eş başkanlarına, eş sözcülerine karşı bir saldırı var” dedi.

'İşe yaramayacak'

“Bu saldırılarla mücadeleyi engellemeye çalışıyorlar ama asla başaramazlar ve işe yaramayacak” diyen Meral, “Meclis’in üçüncü büyük siyasi partisi olarak onların sahip olduğu haklara biz de sahibiz ve bunun elimizden alınmasına asla izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Gözaltlarının derhal bırakılması gerektiğini belirten Meral, “Kör, sağırı oynasalar da şuan Türkiye'de büyük bir rahatsızlık var” diyerek şunları söyledi: " Bu saldırı ve operasyonların bir diğer amacı da HDP'nin farklılıklarla dayanışma halinde olmasının tahammülsüzlüğündendir. Alevlerin, Sünnilerin, Türklerin, Arapların, Süryanilerin ve Ezidilerin içinde olduğu kararlı ve cesur bir yapının Kürtlerle aynı mücadeleyi veriyor olmasına olan tahammülsüzlüktür bu pervasızca saldırılar. Bu renk cümbüşü AKP'yi korkutuyor, kendi ‘tek tip’ politikasını topluma mal etmenin önene büyük bir engel oluyor çünkü."

'Umudumuz ve haklılığımız tam'

"Ne yaparlarsa yapsınlar biz Türkiye'de bulunan tüm renklerle ve halklarla tek yürek olacağız ve haklı mücadelemizi, karalığımızı barışa olan umutlarımızı yitirmeyeceğiz, bunu kırmalarına izin vermeyeceğiz” diyen Meral, “Direncimizi asla kıramayacaklarılar. Biz bu yola girerken barışın olduğu, ölümün kutsanmadığı ve tüm halkların eşitçe birlikte yaşamını sürdüreceği bir Türkiye'yi inşa etmek için bir araya geldik tüm farklılıklarla bunun olması içinde ne olursa olsun mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
Editör: Haber Merkezi