AYDIN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Eğitim Sen Aydın Şubesi Yürütme Kurulu Eğitim İş üyesine yönelik yapılan saldırıyı kınıyarak, yetkilileri tedbir almaya davet etti.

Eğitim Sen Aydın Şube yönetim adına  Başkan Kadir Özdemir, yetkilileri tedbir almaya davet ederek; "Efeler Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde bir Eğitim Emekçisine (Eğitim-iş üyesi)yönelik yapılan bu saldırıyı ŞİDDETLE kınadığımızı ve yapılanları asla kabul etmediğimizi belirtmek istiyoruz. Şiddeti bu şeklide görünür kılan ve bir nevi teşvik eden iktidarın politikalarının bir sonucu olduğunu belirtmek isteriz . AKP iktidarı döneminde cemaat, vakıf ve tarikatlar, MEB'in EĞİTİM politikalarını belirleyen konuma gelmişlerdir. MEB bu kesimlerle her  fırsatta protokoller imzalamış , bu kesimlerin  zihniyetini kurum ve okullara taşımasına bu yolla aracı olmuştur .  Bu kesimlerle belirlenen  eğitim politikaları okul ve kurumlarda uygulama olanağı bulması için  ısrarcı tutumunu sürdürmektedir. Eğitim Sen olarak her şart ve koşulda iktidarın  bu tür eğitim politikalarının  kurumlarımıza, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize dönük politikalar haline dönüşmesinin karşısında oldu ve mücadelesini verdi, bu yöndeki  mücadeleyi vermeye  devam edecektir. Meslektaşımızın yanında olduğumuzu ve maruz kaldığı saldırıyı kabul etmediğimizi belirtmek isteriz.


Eğitim Sen; her şart ve koşulda ;Toplumun bütün bireylerinin, temel insan hakları ve özgürlükleri doğrultusunda, herkesin kendi anadilinde, cins ayrımcı olmayan, eşit demokratik, laik, bilimsel, parasız ve kamusal nitelikli eğitim 
görmesini savunmaktadır .Tarikatlarda beslenen, cehaletin tek değer olarak kabul edildiği, bu  anlayışla yetinen  bireylerin yetişmesine hizmet edecek bu tür uygulamalarının karşısında olduk olmaya devam edeceğiz.
Bir öğretmene özellikle kadın kimliği nedeniyle yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Okullarda/kurumlarda  bu tür durumların bir daha yaşanmaması için yetkilileri gerekli önlemleri almaları konusunda sorumlu davranmaya ve daha hassas olmaları konusunda uyarıyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi