İSTANBUL- Salgın nedeniyle hayatını kaybeden Dr. Ümit Erdem'in anmasında konuşan İTO Başkanı Pınar Gaip, kapanma çağrısı yaparken Ekrem İmamoğlu da hastanelerdeki yer bulma talebinin kendilerine kadar iletildiğini söyledi. 

İstanbul Tabip Odası, salgın nedeniyle hayatını kaybeden Dr. Ümit Erdem'i Fatih’te bulunan Şehzadebaşı Tıp Merkezi binası önünde yaptığı saygı duruşu ile andı. "Artık yeter, ölümleri durdurmak için tam kapanmak şart" pankartının açıldığı anmaya, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. 

KAPANMA ŞART

Anmada konuşan İstanbul Tabip Odası Başkanı Pınar Saip, Eylül ayının başından beri salgın için gerekli önlemlerin alınmadığını belirterek "Verileri şeffaf paylaşmayarak, yeterli tedbirler almadan salgını yönetemeyen iktidar algıyı değil salgını yönetsin artık. İlk olarak hastanelerin ve sağlık ekiplerinin sırtındaki yükün azalması ve hastanelerde elverişli bir hizmetin gerilebilmesi için tam kapanmaya girilmesi gerekiyor, bu öncelikli bir şart" dedi. 

Kovid-19'un meslek hastalığı kabul edilmesi için çağrıda bulunan Saip, kibirli yönetimi bırakıp salgını kontrol altına almak için gerekli yöntemlerin uygulanması gerektiğini söyledi. 

SORUNLARI DEVLET ÇÖZMELİ

Daha sonra konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erdem ailesine ve bütün sağlıkçılara baş sağlığı dileyerek, zor günlerde seferberlik duygusuyla hareket etmenin en gerekli prensip olduğunu söyledi. Hastalığı yenecek olan şeyin ortak bir akıl ve bilim olduğunu söyleyen İmamoğlu, "En az 2 ya da 3 hafta kapanma çağırısı yapıyoruz. Bu aşamada vatandaşın ve esnafın yaşadığı sorunları devlet çözmelidir. Büyük devlet vatandaşın sıkıntılarını aşan bir devlettir, biz de büyük devletiz. Hiçbir vatandaşın anlamadığı tavırlarla bu durumu aşmaya çalışmak nedir ben anlam veremedim" diye ifade etti. 

HASTANELERDE YER YOK 

Bir haftadan fazla bir süredir bazı tedbirlerin alındığını ancak bunun salgını azaltamadığını sözlerine ekleyen İmamoğlu,“Hastanelerde yer bulma konusundaki istekler bize kadar ulaşmakta ve buna cevap bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Kurum içinde binlerce çalışanımız Kovid-19 ile mücadele ediyor, onlarca çalışanımız hayatını kaybetti. Derhal sıkı bir kapanma ile bu sorunu azaltarak toplumu rahatlatarak ama aynı zamanda bu kapanma esnasında vatandaşımızın esnafımızın maddi manevi yanında olarak bu sureci hep beraber toparlamalıyız'' ifadesinde bulundu.  (MA)

Editör: Haber Merkezi