HABER MERKEZİ: Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'nun güncel verilerini, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından paylaştı.

Koca, Türkiye'de koronavirüs nedeniyle 188 yurttaşın daha yaşamını yitirdiğini, 31 bin 219 kişiye vaka, 6 bin 514 kişinin koronavirüs hastası olarak tespit edildiğini bildirdi.  Koronavirüs nedeniyle 13 bin 746 kişi yaşamını yitirirken, koronavirüs hasta sayısı 500 bin 865'e yükseldi. Bugün iyileşen sayısı 4 bin 485 oldu.  

AĞIR HASTA SAYISI 5 BİN 190

Tabloya göre, toplam test sayısı 18 milyon 592 bin 292, toplam ağır hasta sayısı 5 bin 190,  toplam iyileşen hasta sayısı 404 bin 727, bugünkü test sayısı 176 bin 656 olarak kayıtlara geçti.

''SIKI TEDBİRE İHTİYACIMIZ VAR''

Koca, ''Bugün tespit edilen 6 bin 514 yeni hastamız var. Daha sıkı korunma ve daha sıkı tedbire ihtiyacımız var. Mücadeleyi birlikte sürdürmek zorundayız. Tedbirlere uyarak mücadeleye destek olun'' dedi.

Türkiye'nin 30 Kasım 2020 güncel koronavirüs tablosu şöyle:

 YENİ KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ ŞÖYLE:

- Hafta içi her gün gece saat 21:00 ile sabah 05:00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır.

- Bu kısıtlama hafta sonları Cuma akşamı 21:00'den pazartesi sabahı saat 05:00'e kadar kesintisiz devam edecektir. Yani cumartesi Pazar artık evlerimizdeyiz.

- Tarım orman gibi genelgede yer alacak sektörler bu kapsamın dışındadır.

- Market bakkal kasap manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler belirlenecek, saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışındadır. Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecektir.

- 65 yaş üstü ve 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.

- Umumi Hıfzıssıhha Kurulları illerdeki toplu taşıma hizmetlerinde salgının yayılmasına yol açan aksaklıkların tespiti ve giderilmesi amacıyla gereken tedbirleri alacaktır.

- Yasaklar salı akşamından itibaren uygulanmaya başlanacak.

- Evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı gibi etkinlikler yapılamayacaktır.

- Cenaze namazları yakınları dahil 30 kişiyle kılınacak, nikahlar bu sayıyı geçirmeyecektir.

- Hamam, sauna, spor salonları faaliyetlerine ara verilecektir.

- Her alışveriş merkezi, semt pazarı için hıfzıssıhha kurulu sayıyı tek tek belirleyecektir. Ayrıca alışveriş merkezlerine girişlerde HES kodlamasına geçilecektir. Kalabalık caddeler ve meydanlara girecek kişi sayısı sınırlanabilecektir.

- Kamu kuruluşlarının mesai saatleri 10.00 ile 16.00 arası uygulanabilecektir.

- 50 kişiden fazla çalışan işyerlerinde, işyeri hekimin öncülüğünde, güvenlik uzmanı ve belirlenen personel tarafından salgın tedbirlerin uygulaması sıkı bir şekilde denetlenecektir. İçişleri Bakanlığımız yayınlayacağı genelgede yer alacak salı akşamından itibaren uygulamada yer alacaktır.

( Cumhuriyet )

Editör: Haber Merkezi