HABER MERKEZİ- Türkiye'de koronavirüs nedeniyle 246 kişi daha hayatını kaybetti, 26 bin 410 yeni vaka tespit edildi. Böylece toplam vefat sayısı 17 bin 610’a, toplam vaka sayısı ise 1 milyon 982 bin 090’a yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsün (Kovid-19) Türkiye'deki güncel durumuna ilişkin Sağlık Bakanlığı'nın verilerini paylaştı.

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle 246 kişi daha hayatını kaybetti, 26 bin 410 yeni vaka tespit edildi. Böylece toplam vefat sayısı 17 bin 610’a, toplam vaka sayısı ise 1 milyon 982 bin 090’a yükseldi.

Koca paylaşımında, “Bugün tespit edilen 4.103 yeni hastamız var. Ağır hasta sayımız düşmeye devam ediyor. Aktif vaka sayımız da azalmaya başladı. Tedbirlerin bu hafta sonundan itibaren etkisini daha çok göstermesini bekliyoruz. Mücadeleye ara vermeden devam edelim” dedi.

İSTANBUL’DA YÜZDE 20 AZALMA

Öte yandan Koca, İstanbul’da il sağlık yöneticileri ve doktorlarla yaptığı görüşmeye ilişkin de paylaşımda bulundu. Koca, “İl sağlık yöneticilerimiz ve hastane başhekimlerimizle İstanbul’daki rutin değerlendirmemizi yaptık. Tedbirlerin etkisi görülmeye başlandı. Son hafta içinde pozitif vaka sayısındaki azalma %20’yi buldu. Hastanelerimizde bunun yansımasını gördük. Polikliniklerde yaklaşık %30, hastaneye yatışlarda %15, yoğun bakımda ise yüzde %10 azalma oldu. Yatak doluluk oranı %55, yoğun bakım doluluk oranı %65. 658’den 1934’e çıkarılan filyasyon ekiplerimiz yaygın temaslı taraması yapıyor. Birlikte tedbirlere uyum ve mücadele sonuç vermeye başladı. Ancak günlük toplam vaka düşüşüne rağmen son günlerde evde bulaşma oranı yükseldi. Evde kalırken tedbirleri elden bırakmayalım. Mücadeleye birlikte ve ara vermeden devam edelim” ifadelerini kullandı. ( MA )

Editör: Haber Merkezi