ANTALYA - Sağlık emekçileri, Akit Gazetesi yazarı Murat Alan’a tepki göstererek, “Sağlık emekçisine yönelik şiddetin temel nedeni Murat Alan gibi toplumu manipüle eden, ayrıştırmaya çalışan kişilerdir” açıklaması yaptı. 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi, katıldığı bir programda sağlık emekçilerinin haklarını talep etmesini “rüşvet” istemeye benzeten Akit Gazetesi yazarı Murat Alan’ı kınadı. Sendika binasında yapılan açıklamada konuşan SES Antalya Şubesi Eşbaşkanı Şükran İçöz, Alan’a tepki gösterdi.

Pandemi sürecinde yüzlerce sağlık emekçisinin hayatını kaybettiğini, 150 bin civarı sağlık emekçisinin de korovirüse (Kovid-19) yakalandığını anımsatan İçöz, az personelle çok iş yaptıklarını, aylarca aileleriyle görüşemediklerini ve çocuklarıyla kucaklaşamadıklarını söyledi. İçöz, “Bıçak kemiğe dayandı, dayanacak gücümüz kalmadı. Bu kadar zorlu koşullarda çalıştığımız böylesi bir dönemde Murat Alan gibilerin söylemleri ile topluma hedef gösteriliyoruz. Sağlık emekçisine yönelik şiddetin temel nedeni Murat Alan gibi toplumu manipüle eden ayrıştırmaya çalışan kişilerdir. Murat Alan suç işlemiştir. Sağlık emekçilerini halka hedef göstermektedir. Ayrıca sağlık emekçileri arasında ayrıştırıcı dil kullanarak bizleri bölmeye çalışmaktadır. Bu tutumları nedeniyle Murat Alan’ı kınıyoruz. Yaşanacak her şiddet olayında kendisinin de payının olacağını hatırlatıyoruz” dedi.

(MA)

Editör: Haber Merkezi