Aşı denemelerinden gelen haberleri değerlendiren Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Şu anda, denenmiş ve test edilmiş diğer halk sağlığı önlemleriyle aşıların salgını sona erdirmeye yardımcı olacağına dair gerçek bir umut var" dedi.

WHO Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, haftalık basın toplantısında son gelişmeleri değerlendirdi. Aşı çalışmalarından gelen olumlu haberlerden memnuniyet duyduğunu dile getiren Ghebreyesus, aşıların geliştirilmesinde gösterilen hızın, bunların adil şekilde dağıtılması hususunda da gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

'TÜNELİN SONUNDAKİ IŞIK DAHA DA PARLAKLAŞIYOR'

Ghebreyesus, tarihte şimdiye kadar herhangi bir salgına karşı bu kadar hızlı aşı geliştirilmediğini vurgulayarak, "Aşı denemelerinden gelen son olumlu haberlerle, bu uzun ve karanlık tünelin sonundaki ışık daha da parlaklaşıyor. Şu anda, denenmiş ve test edilmiş diğer halk sağlığı önlemleriyle aşıların salgını sona erdirmeye yardımcı olacağına dair gerçek bir umut var" dedi.

ASTRAZENECA AÇIKLAMASI

Aşı çalışmalarına ilişkin soruyu cevaplayan WHO bilim heyetinden başuzman Dr. Soumya Swaminathan, Oxford Üniversitesinin İngiliz-İsveç ilaç firması AstraZeneca iş birliğinde geliştirdiği aşı adayını, "Hem etkinlik hem de güvenlik sonuçlarını görmek için beklememiz gerektiğini düşünüyorum" sözleriyle değerlendirdi.

Swaminathan, AstraZeneca aşısının şu anda başka birçok ülkede 60 bin kişide denendiğini anımsatarak, gelecek test sonuçlarını beklemek zorunda olduklarını kaydetti.

( Artı Gerçek)

Editör: Haber Merkezi