ADANA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Yüreğir Başkent Hastanesi Kemotoloji Bölümünde yatan hasta Çiğdem Akbaba için acilen Kök hücrenin biran önce bulunmasını söyleyen doktorlar duyarlı vatandaşları kök hücre bağışlamalarını istediler.

Yıllardır kötü hastalığın pençesine düşen Çiğdem Akbaba’nın iyileşebilmesi için tüm akrabaları seferber oldu. Ancak uygun ilik bulunamadı

ÇARESİZ BABANIN ÇIĞLIKLARI KIZININ İYİLEŞMESİ İÇİN

Kızının iyileşebilmesi için tüm vatandaşları ilik vermeye davet eden çaresiz baba Tuncay Akbaba, “Kızım, Mersin Üniversitesi Sosyoloji bölümü okurken aldığı eğitim doğrultusunda felsefe grubu öğretmenliği, ölçme ve değerlendirme uzmanlığı ve rehber öğretmenlik yaptı. Rehber öğretmenlik nedeniyle doğal olarak kişisel gelişimle ilgilenmeye başladı. Öncelikle Maltepe Üniversitesi ve Coaching Concultancy onaylı yaşam koçluğu eğitimini aldıktan sonra kariyerimde yeni bir kapı açtı ve kişisel gelişim ile ilgili çeşitli kurum ve kuruluşlarda aktif rol almaya başladı.  Tüm bunlarla eş zamanlı biçimde Sosyolog olarak da üniversite yıllarımdan itibaren çeşitli dezavantajlı gruplara yönelik olarak pek çok dernekte gönüllülük, koordinatör yardımcılığı ve uzman eğitimcilik yaptı. Mersin’deki sosyoloji eğitimimi sırasıyla İstanbul Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı daha sonra da Atatürk Ünivesitesi Hizmet içi Eğitim Enstitüsü sertifikalı rehberlik ve psikolojik danışmanlık eğitimi takip etti.  Bu doğrultuda çeşitli engel grupları ve ailelerine bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde uzun süre psikolojik danışmanlık ve rehber öğretmenlik yapmış bulunmakta.

Özetle 14 yaşımdan beri ara ara sahne, konser ve stüdyo çalışmalarıyla müzik çalışmaları içerisinde olurken 1994’te sosyoloji eğitimime başlamak ile birlikte de sivil toplum hareketi, kongre/seminer/çalıştay çalışmalarının yansıra yazıları aracılığıyla yayın hayatı içerisinde varlığımı sürdürmeye devam ediyor. 1999 yılından itibaren ise 12 yıl boyunca İstanbul’da ardışık olarak yürüttüğü tüm bu çalışmaları 2012 yılından itibaren Mersin’de sürdürmeye devam etti. Ancak kızım bu amansız hastalığın pençesinden bir türlü kurtulamadı. Aile olarak kızımın iyileşmesi için seferber olduk ama uygun ilik bulamadık. Duyarlı vatandaşlarımızdan Allah rızası için Kızım Çiğdem’e ilik vererek hayat versinler’’ diye konuştu.

http://viphaber.org/haber-uygun-ilik-bulunursa-hayata-tutunacak-13241.html?fbclid=IwAR2F3NOXwH9Gufg399z6eX78UiZvf6javE87wzeD23sClZ8231i9nTIen4Y
Editör: Haber Merkezi