DİYARBAKIR - Amed Sağlık Platformu, tüm sağlıkçıları yarın yapacakları iş bırakma eylemine katılmaya çağırarak, yurttaşlardan acil olmayan muayenelerini ertelemelerini istedi. 

Amed Sağlık Platformu, yarın yapacakları bir günlük iş bırakma grevine ilişkin Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi binasında açıklama yaptı. "Sağlık ekip işidir, bizi ayrıştıramazsınız" pankartının açıldığı açıklamaya SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey, Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan ve SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken katıldı.

SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, hükümetin algı politikalarıyla iş barışını bozduğunu söyledi. Ülke genelinde yarın iş bırakma grevine gideceklerini aktaran Güldiken, saat 11.00’de Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’nden Dağkapı’ya yürüyeceklerini ifade etti. 

EŞİT DÜZENLEME

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, yapılan zamların yalnızca hekimlere yapıldığını diğer sağlık çalışanlarına yapılmadığını söyledi. "Emek bizim söz bizim" kampanyasına vurgu yapan Turan, "Bizim taleplerimiz bütün sağlık emekçilerine yöneliktir. TTB ve tabip odaları olarak grev kararı başta olmak üzere tüm eylem ve etkinlikler ile sesimizi yükselteceğiz. Eğer bir düzenleme kararı alınacak ise emek ve sağlık emekçileri dikkate alınarak alınmalı" diye konuştu. 

ÇALIŞMA KOŞULLARI 

SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey ise, 2023 yılında alınan Sağlıkta Dönüşüm Programıyla sağlığın piyasalaştığına dikkati çekti. Sağlıkçıların zor günler geçirdiğine dikkati çeken Atabey, "Bu zor şartlar nedeniyle 9 bin sağlık çalışanı istifa etti, 3 bine yakın ise ülkeyi terk etti. Tüm bu olumsuz nedenler için sağlık emekçileri olarak bir günlük iş bırakma kararı aldık. Bu kararda birçok arkadaşın emeği var. 6 Aralık'ta tüm sağlık emekçilerini, sendikalı olsun olmasın greve çağırıyoruz. 4 temel talebimiz var. Yıpranma payının 5 yılda bir arttırılmasını, ek ödemelerin performans listelerinin ortadan kaldırılmasını, tek kalemde yoksulluk sınırının üstünde olacak şekilde maaş ve Kovid-19'un meslek hastalığı ve iş kazası olmasını istiyoruz" diye belirtti.

Atabey,  "Yarın halkla karşı karşıya gelmemek adına acil olmayan muayenelerinin ertelemelerini istiyoruz. Çünkü biz salı günü tekrar işlerimize devam edeceğiz. Hassasiyet göstermenizi istiyoruz" çağrısı yaptı.  ( Kaynak MA )

Editör: Haber Merkezi