HABER MERKEZİ – SES Batman Şubesi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde usulsüz ve şaibeli personel alımının yaşandığını açıkladı.


SES Batman Şubesi yaptığı açıklamada, Batman Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ümit Çiçek’in, kuruma müdürü olarak atandıktan sonra akrabası olan 3 kişiyi usulsüz ve şaibeli bir şekilde işe aldığını belirtti.


AKRABALARINI İŞE ALDI 


Batman Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde olan, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi için, Çiçek’in hiçbir duyuru ve ilana çıkmadan, gerekli işe alım süreçlerini işletmeden, 18 yaşındaki öz yeğenini hemşire olarak işe alındığının ifade edildiği açıklamada, "Yine kendi müdürlük bünyesinde olan Sosyal Hizmet Merkezine B Blok Birimine amcasının oğlunu tercüman olarak işe almıştır. İşe alım süreci şaibeli olup hiçbir hukuksal süreç işletilmemiştir. Ayrıca işe alım unvanına uygun bir eğitimi ve liyakati olmayıp herhangi bir tercümanlık görevi yapmamaktadır. Yine müdürlüğüne bağlı Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezine kendi bacanağını “4d sürekli işçi” kapsamında temizlik personeli olarak işe almıştır. İşe alım sürecinde kurumda boş kadro bulunmadığından çalışan başka bir işçi usulsüz bir şekilde işten çıkartılarak yerine bacanağı işe almış, daha sonra işten çıkarılan kişi farklı bir yöntemle işe tekrar alınmıştır” denildi.


BATMAN VALİLİĞİNE ÇAĞRI 


Batman Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ümit Çiçek’in göreve başladığı günden bu yana kendi yakın akrabalarını usulsüz bir şekilde işe alıp müdürlüğü “aile şirketi” olarak yönettiğinin belirtildiği açıklamada,“Yaşanan usulsüzlüklerle ilgili, Ümit Çiçek'in yapmış olduğu bu keyfi ve usulsüz işe alımlarına yönelik Genel Merkezimiz kanalıyla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına soruşturma talebinde bulunduğumuzu ve konunun soruşturulması talebin de bulunduğumuzu belirtmek isteriz. SES Batman Şubesi olarak;  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ve Batman Valiliğinin konuyu ivedilikle soruşturmasını istiyoruz” diyerek sendika olarak keyfiyetçi ve yakışıksız uygulamalara sessiz kalmayarak, konunun adli ve idari takipçisi olacaklarını duyurdu ( MA )
Editör: Haber Merkezi