MERSİN/ANTALYA - Sağlık emekçileri, özlük ve ekonomik haklarını düzenleyen yasanın halen Meclis’e getirilmemesini protesto ederek, “Hakkımızı istiyoruz” diye seslendi. 

Mersin'de sağlık emekçileri, özlük ve ekonomik haklarını düzenleyen yasanın halen Meclis’e getirilmemesini protesto etmek amacıyla başlattıkları “Beyaz Nöbeti”, Toros Devlet Hastanesi önünde sürdürdü. Sağlık emekçileri, “İnsanca yaşanacak ücret için 8 Şubat’ta grevdeyiz” yazılı pankart açarak, iktidara “Oyalama değil hakkımızı istiyoruz” diye seslendi. Mersin Tabip Odası, Mersin Diş Hekimleri Odası, SES Mersin Şubesi, Birlik Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık İş, Mersin Aile Hekimleri Derneği adına açıklama yapan Mersin Tabip Odası (MTO) Başkanı Mehmet Antmen, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının çalışma haklarının giderek geriletildiğini, sağlık alanının bile isteye çökertildiğini söyleyerek, “Sağlıkta yıkım ayyuka çıktı” dedi.

ANTALYA

Antalya Tabip Odası (ATO) ile SES Antalya Şubesi de nöbet eylemini Akdeniz Üniversitesi Hastanesi A Blok önünde sürdürdü. Sağlık emekçileri adına açıklama yapan ATO Yönetim Kurulu üyesi Elmas Döşemeci, “Vazgeçmiyoruz; oyalama değil, hakkımız olanı istiyoruz. Emeğimize, geleceğimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Hep birlikte devam ediyoruz. Sonuç alıncaya kadar devam ediyoruz. 26 Ocak-4 Şubat arası hakkımız olanı almak için, tasarının Meclis’e gelmesi için Beyaz Nöbetteyiz” ifadelerini kullandı.  ( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi