DİYARBAKIR ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Diyarbakır'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadeleye katkı sunmak amacıyla sağlık çalışanları halkı aşı olmaya çağırdı. Kentteki Yenişehir Sağlık Merkezinden görev yapan sağlık çalışanları aşı kampanyasına destek vermek ve vatandaşların aşı olmasını sağlamak amacıyla Ötekilerin Gündemi'ne konuştu. 

Yenişehir sağlık merkezin Dr. Sevgi, yaptığı açıklamada, kentte Kovid-19 vaka sayılarında son günlerde arttığını, yatan ve yoğun bakım hasta sayılarının da yükseldiğini söyledi.

Sağlık çalışanları olarak yeniden büyük bir yükün altına girdiklerini kaydeden sevgi, "Sevdiklerimizi kaybediyoruz, şehrimizin sosyal ve ekonomik hayatı yara almaya devam ediyor. Bu gidişi hep birlikte durdurabiliriz. Alacağımız tedbirler ve aşı ile salgını el birliği ile geriletebiliriz. Diyarbakır bunu başarabilir." dedi.

Salgına karşı en güçlü silahın aşı olduğunu aktaran Sevgi, aşıların günümüzde tıp alanında kullanılan en güvenli ve etkili tıbbi uygulamalar olduğuna dikkati çekti.

Yapılan aşıların bilimsel süreçlerden geçtiğini, güvenirliliğinden emin olunarak piyasaya sürüldüğüne işaret eden Sevgi, aşılarla ilgili olumsuz söylentilerin tamamen asılsız ve dayanaktan yoksun olduğunu bildirdi.

 "Bilimsel çalışmalar, aşının hastalığı kötü geçirme ihtimalini büyük oranda ortadan kaldırdığını göstermiştir. Tarihler boyu bilim, salgın hastalıklara karşı aşı ile insanları koruyabilmiştir. Aşı olmak sevdiklerimizi, aile büyüklerimizi korumanın en etkili yoludur. Topluma karşı bir sorumluluğumuzdur." diye konuştu.

Aşıda randevu zorunluluğunun kaldırıldığını AVM, Sanat sokağı ve kentin bir çok yerinde seyar çadırlar kurulmuş ve aşı olmak isteyen herkesin rahatlıkla aşıya ulaşabileceğini aktaran Sevgi, sağlık çalışanları olarak canla başla verecekleri mücadelede Diyarbakır halkının da desteğine ihtiyaçları olduğunu ve bu kapsamda herkesin aşı olması gerektiğini dile getirdi.

ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ

YouTube kanalında ülkenin sıcak gündemini ötekilerin sesinden ekrana taşıyoruz.

ÖTEKİ TV Resmi Web Sitesi https://www.otekileringundemi.com/

ÖTEKİ TV Sosyal Medya Hesapları:

Twitter https://twitter.com/OtekilerinG

Facebook https://www.facebook.com/otekileringundemii

Instagram https://www.instagram.com/otekilerin_gundemi/

YouTubehttps://www.youtube.com/channel/UCmKlsa826_a9G30R7r884Xw

Sizler de kanalımıza abone olabilir ve arkadaşlarınıza önerebilirsiniz!

Editör: Haber Merkezi