DİYARBAKIR ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Aşılanma oranı yüzde 60.1’le düşük kentler arasında yer alan Diyarbakır’da, aşının önemine dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bisiklet ve Doğa Sporları Derneğini üyeleri ilçede farkındalık oluşturmak için 'Diyarbakır aşı ol' sloganlarıyla pedal çevirdi.

Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği ve Pedaldaşlar Bisiklet ve Spor Kulübü üyeleri, ‘Sağlığınız için aşıya pedal çevirin’ dediler. Dağkapıdan başlayarak Ofis semti Sanat Sokağı’nda kurulan aşı çadırına kadar ‘Diyarbakır aşı ol’ sloganları atarak pedal çevrilen etkinlikte aşı olmayan vatandaşlara aşıları yapıldı.

Pedaldaş Bisiklet Grubu Başkan Yardımcısı ise  aşının önemin dikkat çekmek için böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirterek “Tüm halkımızı aşıya davet ediyoruz. Aşı insanları hastalıklardan hastalıkların neden olduğu sonuçlardan koruyabilmek için sağlıklı ve risk altındakilere uygulanır. Aşılanarak bağışık hale gelmiş bireyin oluşturduğu toplumlarda hastalıklar, salgınlar görülmez. Biz kulüp olarak aşının önemi ve aşı yapması konusunda herkesi aşı yapmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi