ANTALYA - Aşılamada yaşanan eksikliklere dikkat çeken SES Antalya Şube Eşbaşkanı Kaan Taşer,"Bizler yılmadan aşı seferberliği için çağrıda bulunmaya devam edeceğiz”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi, pandemi döneminde Aile Sağlığı Merkezi (ASM) çalışanlarının sorunlarına ve aşı konusunda yaşanan sıkıntılara dair binalarında açıklama yaptı. SES Antalya Şube Eşbaşkanı Dr. Kaan Taşer, pandemi döneminde ASM çalışanlarının sorunları ile birinci basamak sağlık hizmetlerinin görmezden gelinerek hem kendilerinin hem de yurttaşın mağdur edildiğini söyledi. 

'AŞILAMA SEKTEYE UĞRADI' 

ASM'lerin her türlü eksikliğe rağmen tüm yurttaşları aşılamaya çalıştığını aktaran Taşer, “Alt yapıyı kurmadan, aşı temini ve lojistik desteği sağlamadan, özellikle ASM'lerin mekan, malzeme ve personel sorunlarını gidermeden, geniş mekanlarda, randevusuz, aşı merkezleri oluşturmadan günübirlik alınan kararlarla böyle aşılama olmaz. Aşılama birinci basamak sağlık emekçilerinin cansiperane çabalarıyla rekorlar kırmaktadır.Aşı olmak isteyen vatandaşlara, aşı yapmaya istekli bizlere rağmen geçen hafta çalışmayan 'Aşıla' sistemi yüzünden aşılama sekteye uğradı. Antalya'da ve ülkenin her yerinde aile sağlığı çalışanları, vatandaşlarla karşı karşıya bırakıldı, şiddete adeta davetiye çıkarıldı. Özveriyle aşı yapmak isteyen aile sağlığı çalışanları hiç olmadıkları kadar yoruldu. Gurur duyulan aşı rekorlarında bu emeği, katkıyı kimse yok sayamaz" dedi. 

Vaka sayılarının düşmesi ve yaz aylarının aşılamanın tamamlanması için önemli bir fırsat sunduğunu belirten Taşer,"Bizler yılmadan salgınla mücadeleye ve topluma aşı seferberliği için çağrıda bulunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

(MA)

Editör: Haber Merkezi