ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Astrobiyolog Betül Kaçar, NASA’nın evrende yaşamın izlerini araştırmak için oluşturduğu ekibe kabul edildi.




Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) uzay programı çalışmalarından sorumlu olan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uzayda yaşamın izlerini araştırmak için yeni bir ekip oluşturdu. NASA’nın yeni ekibine Türkiyeli Bilim İnsanı Betül Kaçar da kabul edildi.

Astrobiyolog Betül Kaçar, haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Kaçar’ın konuya dair paylaşımı şöyle: “Güzel bir haber. Kelimelere dökmekte zorlanıyorum, ama şöyle: Evrende yaşamın izlerini araştırmak için oluşturulan yeni bir NASA ekibine kabul edilmişim. Bu seneye ufak bir sağlık sorunu ile başladım, ilaç gibi geldi bu haber sabah sabah. Her şeyin başı sağlık diyerek bitireyim :)”

Daha önce NASA ve Harvard’da çalışmalar yürüten Kaçar, araştırmalarını Arizona Üniversitesinde sürdürürken NASA projeleri ile de irtibatını koparmadı. Sentetik biyoloji ve genetik mühendisliği gibi disiplinleri birlikte kullanarak proteinlerin geçmişine yolculuk yapmayı hedefleyen Kaçar, dünyadaki yaşamın varoluş sürecini, bunun farklı şartlarda tekrarlanıp tekrarlanamayacağını ve en nihayetinde dünya dışında da benzer bir sürecin meydana gelmiş olup olamayacağını inceliyor.

( Kaynak: Ekmek ve Gül )

Editör: Haber Merkezi