BİTLİS-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: HDP Bitlis il eş başkanlığından Covid-19 açıklamasından virüs'ün AKP'li olduğunu belirtildi.

"Virüs Akpli Çıktı…
HDP’nin Birçok programı Covid-19 salgını bahane gösterilerek izin verilmeyip iptal edilirken AHLAT programına çevre illerden gelenlerin katılımı ile binlerce insan bir araya gelecek Virüs ahlatta AKP'lilere bulaşmaz diyenler düzenli olarak virüs testi yaptıracaklar etkinlik sonrası tekrar test yaptıracak yerel halk ise günlerce test sırası bekleyecek Covid-19 salgını sebebi ile Bitlis ve ilçelerindeki hastaneler dolmuş yoğun bakım ünitelerinde dahi boş oda kalmamış. Birçok hasta kendi imkanları ile çevre hastanelere yönlendiriliyor Hastanelerde doktor eksikliği yaşanırken bu da yetmezmiş gibi Bitlis ve Tatvan'daki doktorlar saray açılışına görevlendirildi.

Test sorunu hala yaşanıyor. İnsanlar zorlukla test yaptırıyor. Halkımıza çağrımız, taziye, düğün, nişan gibi kalabalık ortamlardan uzak durun. Çocuklar ve gençler için hastalık büyük risk taşımadığı için rahat davranabiliyorlar. Ancak çevrelerindekilere bulaştırabilir. tedbiri elde bırakmamak gerek. Hijyene özen gösterilmeli, maske kullanılmalı. Önümüz sonbahar ve gribal enfeksiyon başlayacak. Kötü bir tablo ile karşılaşmamak için önlem almak gerek. bölgede artan vakıaların nedeninin iktidarın virüse karşı mücadelesi yerine, iktidarını kurtarmak için saray açılışları ile binlerce insanı bir araya getirerek virüsü yayma politikasını yürütüyor.
İçinden geçtiğimiz dönemde Türkiye halklarının en büyük sorunlarının başında pandemiyle katmerlenen ekonomik kriz gelmektedir. Saray rejimi ekonomik krizi görünmez kılmak için yapay gündemler oluşturmaya çalışsa da ( Doğalgaz Müjdesi, Saray Açılışları) işsizlik ve yoksulluk artık istatistik oyunlarıyla gizlenemeyecek düzeye gelmiş, yoksullar açlığa mahkum edilmiştir. Pandemiyi her alanda olduğu gibi emek alanında da “Allah’ın lütfu” olarak gören iktidar ve sermaye, emekçilere köleliği, çalışma kamplarını dayatmakta, yandaşları zenginleştirmek için en vahşi yolları uygulamaktadır. AKP-MHP ittifakını durdurmak ve neoliberal sömürü düzeninden halkları kurtarmaktır
Hükümetin sıkı tedbirler almamasından dolayı günde yaklaşık 100 kişinin testi pozitif çıkıyor ve hastanelerdeki ölümlerde ciddi artışlar var Hastaneler dolmuş durumda, ancak durumu ciddi olanlar bile hastaneye yatırılmıyor. Tedbirlerimizi sıkı almalıyız. Devlet almıyorsa, halkımız tedbir almalı. Hastaneye gidenlere test yapılmıyor. Önce tomografi ve kan örneği alınıyor, test ise onların sonucunda yapılıyor. Bu da rakamları ortaya çıkarmıyor, çünkü çok az test yapılıyor. Halkımıza çağrımızdır kendi tedbirlerinizi kendiniz alın."
Editör: Haber Merkezi