DİYARBAKIR ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Deva Partisi Diyarbakır il başkanlığı sağlık politikaları başkanı Melis KANDEMİR, Sağlık çalışanları ülke genelinde her gün sözlü, fiziksel şiddet ve özlük haklarına ilişkin parti binalarında basın açıklaması yaptı.

Partisi Diyarbakır il başkanlığı sağlık politikaları başkanı Melis KANDEMİ bir basın açıklama yaparak, "DEVA Partisi Diyarbakır Sağlık Politika Başkanlığı olarak sağlık çalışanlarımızın uğradığı şiddet olaylarını siz değerli basınla paylaşmak istiyoruz.

Sağlık çalışanları ülke genelinde her gün sözlü ve fiziksel şiddet yaşamaktadır. Bir türlü önü alınmayan bu saldırılar sağlık emekçileri üzerinde ciddi bir baskı yaratmaktadır. Sayılarının az olması, özlük haklarının kötü olması, çok yoğun çalışmaları, idareci ve hasta ile yakınları tarafından mobbinge maruz kalmaları, pandemi nedenli ek iş yükü ve riskler ile çalışma koşullarının kötü olması da eklenince iyice hizmet edemez duruma gelmişlerdir.

İlimiz Diyarbakır ve çevre illerde zaten sayıları az olan sağlık çalışanlarının kişi başına düşen iş yükü daha fazladır. Çalışma koşulları maalesef daha kötüdür. Özlük hakları ve diğer sorunları ülkemizin diğer yerlerine göre maalesef daha geridedir.

Hükümet bu pandemi nedeniyle oluşan ek iş yüküne rağmen yılın sonuna gelinmesine rağmen ilk defa tek bir sağlık çalışanı dahi işe almamıştır. Sağlıkta şiddet yasası bir türlü çıkarılmamıştır. Mevcut olan yasalar ise maalesef sağlık çalışanlarını korumamaktadır. Bakanlık ve taşra teşkilat yöneticileri ile mülki idare amirleri sağlık çalışanlarının korunması için gerekli hassasiyeti göstermemektedir. Ücretlerinde ve çalışma koşullarında iyileşme bir türlü olmamaktadır. Bu kadar ihtiyaca rağmen sağlık personeli ataması bir türlü yapılmamaktadır. Özel ve kolluk ile yargıçlar maalesef gerekeni yapmamaktadırlar.

Bu nedenle sağlık çalışanları tükenmektedir. Geleceklerini yurt dışında arar duruma gelmişlerdir. Her ay yüzlerce sağlık çalışanı ülkeyi terk etmektedir. Yetkilileri acilen göreve davet ederek bir an önce sağlıkta ciddi bir şiddeti önleme yasası çıkarmaya davet ediyoruz. Sağlık çalışanlarının acilen atamalar yapılarak sayılarının arttırılmasını istiyoruz. Özlük haklarının iyileştirilmesini istiyoruz. Çalışma şartlarının acilen düzeltilmesini talep ediyoruz.

Deva Partisi olarak her zamanki gibi sağlık çalışanlarımızın yanındayız. Onların sorunlarını yerelde ve ulusal baz da dile getireceğiz. Deva Partisi iktidarında sağlıkta şiddeti sonlandırmayı taahhüt ediyoruz.

Çok değerli hekim arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bir daha böyle bir hadisenin olmamasını temenni ediyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi