DİYARBAKIR ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı Sağlık Politikaları Başkanı Melis Kandemir, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle basın açıklaması yaptı.

DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı  Sağlık Politikaları Başkanı Melis KANDEMİR’nin 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle yaptığı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) kurulduğu günden bu yana parti programında ülke insanının dil, din, ırk, mezhep gibi hiçbir ayrım yapmadan 84 milyon insanın 81 ilinde bütün sorunları ile ilgileneceğini taahhüt etmiştir. Diyarbakır il ve ilçe teşkilatlarımızda ilimizin bütün sorunlarını dert edip çözüme kavuşturma çabasındadır.

Ülkemizde her yıl 14 Mart Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır. Bu anlamlı günde bütün sağlık çalışanlarının sorunları, özlük hakları, sağlıkta şiddet, yoğun iş yükü, sayı eksikliği, uygun olmayan koşullarda çalışma, uygun olmayan mekanlar, mesleklerini tam olarak icra etmede yaşanan sorunlar son iki yıl içinde dünyada ve ülkemizde yaşanan pandemi nedeni ile bu sorunlara yenilerinin eklenmesi ile çalışanların memnuniyetleri daha da azalmış durumdadır. 2018 den sonraki başkanlık sistemi ile beraber yaşanan ekonomik sorunlar, yayınlanan KHK’ lar , kısıtlanan özgürlükler ile beraber bu sorunlar artık çekilemez hale gelmiştir. Bu durum hekimlerin Kamu hastanelerinden istifa ederek özellere geçmeye ve bazılarını da istifa ederek yurt dışına çıkmaya sebep olmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanının hekimler ile ilgili yaptığı son açıklama(beğenmeyen ülkeyi terk etsin) ile sağlık camiasında infiale sebep olmuştur. Sağlık çalışanları sorunlarına çözüm beklerken ülkenin en ve tek yetkili kişisi tarafından anlayış gösterip sorunları kabul edip çözme yerine kırıcı, suçlayıcı bir tavır ve söylem ile hekimler ve tüm sağlık camiasında bir öfkeye neden olmuştur. Sonrasında sağlık bakanı ve bazı AKP yetkilileri söylenenleri tevil etme yoluna gitseler dahi herkes AKP ve Genel başkanlarının niyetlerini daha ne net anlamış oldu.

Tıp bayramında burada zikredilen ve edilemeyen sorunlar yetkili kişiler tarafından dile getirilir. Çözüm vaadinde bulunulur. Yetkili sendikalar ve meslek örgütleri de sorunları dile getirip hükümete çözümler konusunda önerilerde bulunulur. Ancak sorunlar bir türlü çözülmez ve giderek artmaya devam etmiştir. DEVA Partisi ise yakın zamanda açıklayacağı Sağlıkta Eylem Planı ile başta hekimlerimiz olmak üzere bütün sağlık çalışanlarının sorunları ve 84 milyon vatan evladının kaliteli ve ucuz sağlık hizmeti alması için net çözüm önerilerini kamuoyu ile paylaşacaktır.

Partimiz 2 yıl önce kurulmasına rağmen ilimiz de ve ülke genelinde yaptığı etkinlikler, basın açıklamaları, parti proğramında olan vaatler ile genel başkanımız sayın Ali Babacan tarafından sorunlar dile getirilmiş ve hükümet uyarılarak sağlık çalışanlarının yanında olmuştur.

Ülke genelinde olan hekimler ve diğer sağlık çalışanların sorunları maalesef bölgemiz de, ilimiz de çok daha fazladır.

Hükümeti acilen göreve davet ediyoruz:

1-Acilen sağlıkta şiddet yasasını çıkarınız. Hekimleri en az hakimler kadar koruyan düzenlemeler yapınız.

2-Sağlık çalışanları sayısını acilen arttırınız. Bu iş yükü bu kadar insan ile yürümüyor ve yürümeyecektir.

3-Hekimlerin Maaşlarını ve emeklilik şartlarını düzenleyiniz. Bir uzman hekim en az bir vali, kaymakam, albay ve hakim kadar maaş alabilmelidir.

3-En önemlisi başta Cumhurbaşkanı ve sağlık bakanı olmak üzere bütün yetkili kişiler, hekimlik mesleğini ve onurunu çiğneyen, halk nazarında değerini azaltan söylem ve eylemlerden uzak durmalısınız.

Kalite ile, nitelik ile, bilim ile, değerli olan ile kavga etmeyi bırakınız.

4-Vatandaşın ucuz ve kaliteli hizmet alması için kamudaki şartları acilen düzeltiniz. Ekonomik kriziniz ve yönetememiş olmanız nedeniyle ilaç ve tıbbi ürün yokluğu nedeniyle hekimler işini yapamıyor. Vatandaş hizmet alamıyor. Gariban olan vatandaşlar özel hastanelere tarafınızdan bilerek veya beceriksizliğiniz nedeniyle gitmek zorunda kalıyor.Acilen bunları çözünüz.

5-İlimiz de başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanı sayısı çok azdır. Maalesef çalışma koşulları kötüdür. Acilen hekim sayısını arttırınız. Bir hastane hariç döner sermaye hiç bir personel alamamaktadır. Alanlar da miktarı giderek azalmaktadır.

6-Mahkeme kararı olmadan gece yarısı KHK’ları ile işinden edilen hekim tüm sağlık çalışanlarını acilen görevlerine iade ediniz. Yaptığınız bu zülümlerden geri dönünüz. Bölgemizde Kürtçe ve Zazaca bilen kişileri kurumlarda istihdam ederek kendini tam olarak Türkçe ifade edemeyen vatandaşların kaliteli sağlık hizmeti almalarını sağlayınız.

Biz DEVA Partisi olarak hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarının yanındayız. Sorunlarının çözümü için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Hekimlerimiz bu ülkenin en değerli ve en zeki insanlarıdır. Sakın bir yerlere gitmeyiniz. Biraz sabır ediniz. Gidecek olanlar bellidir.

Hepinizin 14 Mart tıp bayramını kutluyoruz. İyi ki varsınız." dedi.

Editör: Haber Merkezi