MARDİN - Mardin Valiliği, aşılama oranları en düşük ikinci kent olan Mardin’de demokratik kitle örgütlerinin aşı çağrılarını engelledi. Emek Demokrasi Platformu, "İnsanların ölmesini mi istiyorlar" sözleriyle tepki gösterdi.

Kızıltepe Emek ve Demokrasi Platformu tarafından kentte artan vaka sayılarına karşı düşük olan aşı oranlarına karşı Kızıltepe Özgürlük Meydanı’nda aşı çağrısı yapmak istedi. Kızıltepe Kaymakamlığı yapılan başvuruyu, Mardin Valiliği’nin "Eylem ve etkinlik yasağını" gerekçe göstererek reddetti. Karar üzerine Emek Demokrasi Platformu, KESK Kızıltepe binasında karara tepki gösterip, halka aşı çağrısı yapmak için açıklama yaptı. 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Mardin Kadın Sekreteri Gülnigar Laçin Karataş, "Mardin Valiliği tarafından rutin hale getirilen ve özellikle de muhalif olan STK'lere, meslek odalarına ve siyasi partilere karşı uygulanan keyfi yasaklama kararları demokrasiyi, insan haklarını ve halk sağlığını tehdit etmeye devam ediyor" dedi. 

Mardin'de günlük vaka sayısının bine dayandığını ve aşılama oranının sondan ikinci sırada olduğunu belirten Laçin, "Yapılacak tek bir aşının bile hayati önemde olduğu bu süreçte aşıya teşvik açıklamalarının yasaklanmasının anlaşılır, izah edilebilir ve kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Kızıltepe Kaymakamlığını ve halk sağlığını tehdit eden bu skandal kararda sorumluluğu olan bütün yetkilileri en güçlü şekilde kınıyoruz. Aşıyı teşvik edici eylemleri yasaklayan yetkililer aşıya mı karşılar? Yoksa Mardin halkının aşı olmasına karşı olup insanlarımızın hastalanıp ölmesini mi istiyorlar ya da her ikisi de mi" diye sordu.

‘SİZ SORUMLUSUNUZ’

Yetkililerin siyasi iktidara yaranmak için muhalif sesleri bastırarak, kitlelerin görünür olmasını engellemek için siyasi saiklerle antidemokratik kararlar aldığını belirten Laçin, "Mardin halkının sağlığı, sizin kamu kaynaklarını kullanarak yürüttüğünüz siyasi hesaplarınızdan çok daha değerlidir. Aşı karşıtı bu yasaklayıcı uygulamalarınız ile Mardin'de hastalanan ve hayatını kaybeden her insanımızdan siz sorumlusunuz" dedi.

"Antidemokratik zihniyetten kaynaklı yasaklar nedeniyle ulaşamadığımız halkımıza buradan çağrıda bulunuyoruz" diyen Laçin, "Biz kamu emekçileri de yetkisini ve görevini kötüye kullanan, pandemi ile mücadeleyi kendi menfaatleri için kullanan ve bir bürokrattan öte siyasi iktidarın bir neferi gibi davranan yetkililere zerre güvenmiyoruz. Ancak, bilime ve aşıya olan güvenimizi asla kaybetmiyoruz. Lütfen en kısa zamanda aşınızı olun, kendinizin ve sevdiklerinizin sağlığını koruyun. Kovid-19 yüzünden tek bir canımızı bile kaybetmek istemiyoruz" ifadelerini kullandı. 

(MA)

Editör: Haber Merkezi