BATMAN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ SES Batman Şube Eş Başkanı Deniz Topkan açıklamasında Dünya COVİT ile mücadeleyi tercih ederken; Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü üyelerimize mobbing uygulayıp soruşturma açmayı tercih ediyor. diyerek duruma tepki gösterdi. Topkan "COVİD 19 salgınının dünyada ve ülkemizde yüzbinlerce can aldığı bir süreçte, Bilim Kurulu ve sağlık bakanlığı tarafından insan yaşamını önceleyen



Haber-Özlem Kırmızıtoprak





'COVİD 19 salgınının dünyada ve ülkemizde yüzbinlerce can aldığı bir süreçte, Bilim Kurulu ve sağlık bakanlığı tarafından insan yaşamını önceleyen tedbirler ve düzenlemeler yapılırken bu salgınla mücadelede en ön safta yer alan Sağlık ve Sosyal Hizmet emekçilerinin yükü kat ve kat artmıştır. Sendika olarak Pandemi sürecinde adı geçen iş kolumuzda iş verimini arttırma ve daha fazla insana destek sunma noktasında neler yapabiliriz üzerine tartışırken;

 İlimizin en önemli kurumlarından olan, çocuk, yaşlı, engelli ve  tüm dezavantajlı gruplara hizmet götüren Aile ,Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ümit ÇİÇEK görevinin son dönemlerinde kurumun iş ve amaçlarını bırakıp özveri ile emek sarf eden  personellerine aşağıda belirtilen baskıları, mobbingleri uygulamayı ve soruşturmalar açmayı kendine görev edinmiştir.

  • Kurumda çalışan personellere mobbing uygulayıp güç gösterisinde bulunmayı,

  • Kurum bünyesinde çalışan üyelerimizi rotasyon adı altında bir nevi sürgün mantığıyla başka kuruluşlara göndererek iş barışını bozmayı amaç edinmiştir.

  • Ailevi olarak kendisine yakın olan müracaatçıların dosyalarını yönetmelik ve kanunlara aykırı olarak öne çekmeye ve sonuçlandırma isteğine itiraz eden üyelerimize keyfi soruşturmalar açmıştır.

  • Kanunlara aykırı ve evraklarla oynayarak açılan soruşturmalar İDARE MAHKEMESİNDEN dönmesine rağmen bu keyfi uygulamaları devam ettirmiştir.

  • Salgın sürecinin hassasiyetini fırsat olarak görüp personeline karşı art niyetli  hareket etmektedir.

  • Sözlü ve keyfi talimatlarına uymayan Ek Ders, Asdep vb .benzeri iş güvencesi olmayan çalışanların SÖZLEŞMELERİNİ KEYFİ OLARAK SONLANDIRMAKTADIR.

  • İdareci vasfıyla bağdaşmayan, akla ziyan bir düşünceye kapılarak özveri ile görevlerini yerine getirmeyi şiar edinmiş Ses üye ve temsilcilerine haddini aşan yaklaşımlar sergilemektedir.

  • Güç zehirlenmesi yaşayarak başlattığı soruşturmalarda muhakkik gibi hareket etmiş cezayı öncesinde kendisi belirlemiş, ve bu düşünce üzerinden diğer çalışanları SES üyelerine karşı konsolide etmeye çalışmış ve kuruluş personelleri arasındaki iletişimi ve iş birliğini sona erdirmiştir.

  • Son olarak ta Vefa Destek Projesinde görev alan emekçilerin haklı talepleri olan Koruyucu ekipmanlara yönelik eksiklikler yerine getirilmeden 65 yaş üstü vatandaşlarımızla temas kurmaları istenmiştir. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri dikkate alınmadan, yazılı olarak talep edilen eksik Koruyucu ekipman tamamlanmadan,  65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarla temas kurulmasının hem çalışanlar hem de hizmetten yararlanan vatandaşlarımız açısından tehlikeyi dile getiren üyelerimize haksız ve yasalara aykırı yöntemlerle soruşturmalar açılmıştır. Soruşturma açma yöntemi tamamen keyfi ve hukuksuz olmasına rağmen, kin ve düşmanlık güdüsüyle buna devam edilmiştir.


 

  • Türkiye geneli oluşturulan Vefa Destek gruplarında yeterli önlem alınmadığı için yüzlerce personelin Covid-19 tanısının pozitif olduğu ve maalesef Vefa Destek Gruplarında görevli İstanbul Küçükçekmece de M. Kemal Paşa Ortaokulu Müdürü Cemil MUTLU Covid 19 tanısı sonrası 20 Nisan tarihinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği gerçeği önümüzde durmaktadır

  • Ses olarak üye ve temsilcilerimizin yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Çalışanlara had bildirme üzerinde söz söyleme ve bununla yetinmeyip hukuksuz ve keyfi cezalar verme hakkı hangi akla hizmettir.


 

Bilim kurulu ve bilim insanlarının 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımıza yönelik bu kadar hassas davrandığı bir dönemde koruyucu sağlık tedbirlerini almadan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürünün bünyesinde çalışan diğer idareciler üzerinden sürdürdüğü bu keyfi ve sorumsuz davranışları Batman Halkına ve çalışanlara karşı kamu ciddiyetinden uzak bir sorumsuzluktur.

Çalışanları ayrıştırarak,  SES üyelerine yönelik tutum kime şirin görünme çabasıdır.Bu güne kadar yanlış yaptıklarına seyirci kalmayan , Kurumu babasının çiftliği olarak görme yaklaşımlarına haklı olarak itiraz eden çalışanları soruşturma furyasına tabi tutmak neyin aklıdır. Eş- dost ilişkisini önceleyip kendine yakın kişileri idareci pozisyonuna getirip, her sözlü talimatını kanundan üstün görmek neyin cesaretidir.

Batman gibi dezavantajlı grupların yoğun olduğu ve hizmet sunumunun yürütücüsü olan sosyal hizmet emekçilerine sadece sendikal aidiyetleri üzerinden saldırmayı amaç edinmiş bir müdürü,  Batman halkına hizmeti önceleyen hiçbir siyasal anlayış savunmamalıdır. SES Batman Şubesi olarak hiçbir çalışanın hak ve hukukunu çiğnetmeyeceğimizi ve kurumu keyfi bir tutumla yöneten Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler il Müdürü Ümit ÇİÇEK in bu tutumuna seyirci kalmayacağımızın bilinmesini isteriz.  Batman halkına karşı sorumluluk duyan, bu kentin selametini isteyen yönetici ve siyasilerden bu tür kişileri siyasi saikle sahiplenmeden, acilen görevden alarak liyakatlı yöneticilerle Batman halkına hizmet edilmesini beklediğimizi ifade ediyoruz."
Editör: Haber Merkezi