DİYARBAKIR ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, yaptığı yazılı basın açıklamasında, sağlık çalışanlarının bu zor süreci atlamaları konusunda parti olarak hem doktorların hem sağlık çalışanlarının yanında olduğunu belirtti.


14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerine değinen Ergin, "Pendemi sürecinde canla başla çalışan sağlık camiası, salgın döneminde birçok çalışanını kaybetti.
Geceli ve gündüzlü çalışan, çocuklarından ve evinden ayları bulan sürede ayrı düşen oldu.
Sağlık alanında elinden gereğini yapan, insanın canını emanet ettiği sağlık camiası, hak ettiği emeğin karşılığını alamıyor, artık iş yavaşlatma greve kadar varıyor, geçinemeyen sağlık camiası meydanlara çıkıyor.


Hükümet, yurt dışında mesleğini yapmak için gidenlerin sayısının farkında. ' Gidiyorsa gitsinler, yeni mezunlar doktor olur ' mantığıyla resti çekiyor.
Tecrübeli doktorlarımızın beyin göçüne karşı olmayan hükümet, az maaşla çok iş yapma amacında, doktoru varken yurt dışından ucuz insan gücü olarak doktor ithalatında bulunuyor.
Doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın geçinememe sıkıntısını " Asgarî ücretle de insanlar yaşıyor." mantığıyla çözmeye çalışanlar, eğitim camiasında da sınıfta kalmıştır.
Sürekli huzurdan ve refahtan, güzel günlerden bahseden, pembe tablolar çizen iktidar, 2023'e üç mevsim kala, kimsenin bu rüyadan uyanmasını istemiyor.
14 Mart Tıp Bayramı'nı doktorlarla sağlık çalışanları buruk biçimde kutluyor, nasıl kutlamak ise.
Biz, alın terine, emeğe saygıyı esas tutan 'Adil Düzen- Adil Paylaşım' ilkesiyle doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın yanındayız." dedi.
Saadet Partisi olarak, sağlık çalışanlarını yerinde ziyaret edip, çözüm bekleyen meselelerini raporlaştırdıklarını belirten İl Başkanı ERGİN, sağlık çalışanlarının hak ettiği ücreti almamasının üzücü olduğunu ifade etti:
Bir sağlık çalışanı, aldığını kiraya, ulaşıma, mutfağa ettiremiyorsa yurt dışına çıkmak mecburiyetinde.
Dışarda bir ayda bir yıllık maaş alan doktoru kimse eleştiremez ve gözden düşüremez.
Ülke şartlarını düşünürsek, diğer çalışanlar gibi sağlık çalışanları ay sonunu nasıl getirecekleri sendromundan kurtarılmalıdır.
Adil Paylaşım ve Adil Düzen ile bunu sağlayacak siyasi oluşum olarak Saadet Partisi, her iş alanında olduğu gibi sağlık alanında da emeğe ve iş gücüne saygıyı esas alır. İktidar, günümüzde sağlık çalışanlarının hayatını, ortalama 500-800 Amerika Doları'na mahkûm etmiştir.
Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değildir." dedi.

Editör: Haber Merkezi