DİYARBAKIR - Sağlık emekçileri, Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nin yemeklerini kurdukları yeryüzü sofrasıyla boykot etti. 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi ve Dev Saglik iş Diyarbakır Şube, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde verilen yetersiz ve kalitesiz yemekleri boykot amaçlı hastane bahçesinde yeryüzü sofrası kurdu. Eyleme katılan çok sayıda sağlık emekçisi, yanında getirdiği simit ve ayranı yedi. 

Burada konuşan SES Diyarbakır iş yeri temsilcisi Yakup Özbey, uzun çalışma saatlerinde haliyle acıktıklarını ancak ne kendilerinin ne de hastanedeki hastaların yeteri kadar beslenemediğini belirtti. Özbey, “Uyarı amaçlı bu eylemi yapıyoruz. Çünkü hasta yakınlarının bazen bir çorba alacak durumları bile yok. Bu sorunun giderilmesini istiyoruz aksi takdirde ileriki süreçte eylemlerimiz daha da büyüyerek devam edecektir” dedi. Dev Saglik iş Diyarbakır Şube Yöneticisi Ümit UMDU, Sadece hastene değil bir çok resmi kurumdam yemekler ilgili sorunlar aynıdır. dedi. 

Sağlık çalışanları, bir hastanede güvenlik görevlisi olan Tuğrul Okudan'ın öldürülmesini birçok kentte protesto etti.  

İstanbul Esenyurt Devlet Hastanesi güvenlik görevlisi Tuğrul Okudan’ın öldürülmesi birçok kentte kınandı. Amed Tabip Odası, Diyarbakır Selahattin Eyübü Hastanesi Başhekimlik önünde açıklama yaptı. Açıklamaya, Türk Tabipleri Birliği (TTB)  Başkanı Dr. Elif Turan SES, DİSK ile çok sayıda hekim ve özel güvenlik görevlisi katıldı. 

Amed Tabip Odası Başkanı Elif Turan, sağlıkta şiddetin münferit bir olgu olmadığını, bunun toplumsal ve politik bir sorun olduğunu söyledi. Menteş, "Ülkede artan şiddet iklimi, bizlerin sadece çalışma koşullarını bozmakla kalmamış, can güvenliğimizi de ortadan kaldırmıştır. Her anlamıyla tıkanan sağlık sisteminin tüm sorumluluğu hekimlerin ve sağlık emekçilerinin omuzlarına yıkılmakta, bu durum bizleri hedef haline getirmekte, sağlık alanında yürütülen politikalar bizlere, şiddet, ölüm, çaresizlik ve umutsuzluk olarak geri dönmektedir. Güvenli çalışma alanı sağlamak siyasal iktidarın sorumluluğundadır. Bu tür cinayetlerin bir daha olmaması için TTB başta olmak üzere tüm sağlık emek örgütleri ile derhal bir araya gelinmelidir. Sağlık sistemi yeniden örgütlenmelidir" dedi.

Merhaba sevgili okur; dünden bugüne, bugünden yarına; emeğiniz, dayanışmanız ve duyarlığınız için bir kez daha teşekkür ederiz

Ötekilerin Gündemi dezavantajlı grupların sesi oluyor. Diyarbakır'da faaliyet gösteren gazete sesi ulusal medyada duyulmayan kesimlerin haberlerini yaygınlaştırıyor.

Sizler de kanalımıza abone olabilir, Sosyal Medya Hesaplarımızı takip edebilirsiniz ve arkadaşlarınıza önerebilirsiniz..
Sosyal Medya Hesapları:

WEP ► https://www.otekileringundemi.com/

Twitter ► https://twitter.com/OtekilerinG

Facebook ► https://www.facebook.com/OtekilerinG/

Instagram ► https://www.instagram.com/otekilerin_gundemi/

YouTube► https://tinyurl.com/2kjpj5w8

Linkedin► https://www.linkedin.com/feed/

E. posta ► [email protected] [email protected]

Editör: Haber Merkezi