ADANA – ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Sağlıkta mülakat sınavı sistemini istemediklerini belirten SES Adana Şubesi Başkanı Muzaffer Yüksel, “Bu sistemle benden olmayan hiç kimse sağlık sektöründe çalışamayacak anlamı taşımaktadır. Tekrar söylüyorum, bizler bu mülakat sınavı kabul etmiyoruz” dedi.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında, sözleşmeli sağlık personeli alımlarının bundan sonra sözlü mülakatla olacağı belirtildi. Sağlık Bakanlığı, 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) 45/A Maddesi uyarınca, sözlü sınava dair usul ve esasları belirledi. Belirlenen usul ve esaslara göre en yüksek 3 katı puanlı aday sözlü sınava alınabileceği öğrenildi. Yaşanan bu son gelişme hem sosyal medyada hem de sağlık çalışanlarına ait sendikalarda en çok konuşulan konulardan biri haline geldi.


‘İŞ GÜVENCESİ YOK’


Konuyla ilgili Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, sağlıkta mülakat sınavı kararını kabul etmediklerini vurguladı. Yüksel, “80 alan bir adam mülakatta 20 alırsa 100 eder ikisinin toplamını alacaklar. KPSS’den 30 alan adama mülakatta 70 verirsen adam kazanmış olacak. Buda adaletsiz olacaktır” şeklinde konuştu. Yandaş sendikaya üye olmayanların her türlü baskıya bırakıldığını kaydeden Yüksel, iş güvencesinin ortadan kalktığı bir ortamda olduklarına dikkat çekti.


‘KABUL ETMİYORUZ’


Mülakat sisteminin Sağlık Bakanlığı’nda uygulanmamasını istediklerini kaydeden Yüksel, “Şuana kadar çalışan bin vekil ebeye kadro verilmedi. Yaşanan daha çok fazla sıkıntı var. Bu sistemle benden olmayan hiç kimse sağlık sektöründe çalışamayacak anlamı taşımaktadır. Tekrar söylüyorum, bizler bu mülakat sınavı kabul etmiyoruz. Tüm sağlık emek ve meslek örgütlerini mülakata karşı birlikte mücadeleye çağırıyoruz” diye konuştu. ( Kaynak: MA )
Editör: Haber Merkezi