BATMAN - SES Batman Şube Eşbaşkanı Deniz Topkan, kentte 350 bini aşkın kişinin aşı olmadığını belirterek, hastanede tedavi görenlerin yüzde 85’inin aşısız olduğunu aktardı.  

MA / Fethi Balaman imzalı haberine göre; Koronavirüs (Kovid-19) salgınında ölüm ve vaka sayıları her geçen gün artıyor. Vakaların arttığı kentlerden birisi de Batman. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şubesi Eşbaşkanı Deniz Topkan, her normalleşme sürecinde kentin bir pik sürecini yaşadığını belirtti. 

Topkan, “1 Temmuz’da başlayan normalleşme süreci ile 4’üncü piki yaşıyoruz. Haziran’ın ilk haftasında vaka sayısında çok düşük bir yerdeyken, şimdi ise günlük yapılan bin, bin 200 testin yarısı pozitif çıkıyor. Günlük vaka sayısı şu anda 500. Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tüm servisleri Kovid servisi olmuş durumda. Şu an hastanede 240’ın üzerinde hasta yatıyor. Bunun 45’i yoğun bakımda kalıyor” sözleriyle kentteki son durumu aktardı.  

YATANLAR AŞISIZ

Batman’ın aşılanma oranın düşük olduğunu kaydeden Topkan, “Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatan 240 hastanın yüzde 85’i aşı olmamış kişilerden oluşuyor. Yüzde 15’i ise ilk dozu olmuş, ikincisini olmamış. Yoğun bakımdaki 45 kişi de aşı olmayanlardan oluşuyor. Hastaların yüzde 35’i gençlerden oluşuyor. Bu oran gençlerin ‘Bize bir şey olmaz’ yaklaşımından kaynaklıyor. Gençlerin dikkatli olması gerekiyor. Yaşamını yitirenler arasında gençler de var. Kimse demesin bana bir şey olmaz. Hem size hem de çevrenizdekilere bir şey olmaması için dikkatli olunması gerekiyor” diye konuştu. Normalleşme süreci ile kimsenin hayati derecede önemli olan maske ve mesafeye dikkat etmediğini kaydeden Topkan, bunlara dikkat edilmesi çağrısında bulundu. 

350 BİN KİŞİ AŞI OLMADI

Kentte aşı olanların sayısının 136 bin kişi olduğunu söyleyen Topkan, halen aşı olmayanların sayısının ise 350 binden fazla olduğunu kaydetti. Aşı çağrısını yineleyen Topkan, tek dozla kalmayıp, 2’nci dozun da yapılması gerektiğini vurguladı. Kentte vakaların yüzde 80’ninin “delta varyantı” olduğunu da aktaran Topkan, virüsün çok kolay bir şekilde yayıldığı uyarısında bulundu. 

Editör: Haber Merkezi