HABER MERKEZİ - SES, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, "Grip olan vatandaşlarımızın sayısını ilan etsek benzer manzaralarla karşılaşırız" açıklamasına tepki gösterdi. 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Grip olan vatandaşlarımızın sayısını günlük olarak ilan etsek benzer manzaralarla karşılaşırız" sözlerine tepki gösterdi.  Şubeden yapılan açıklama, "Bakan ‘bu ölümlere alışın’ demeye çalışıyor" denildi.

Bakan Koca, sanal medya hesabında, "Artan vaka sayıları konusunda, Sağlık Bakanı’nız olarak yüksek sesle söylüyorum, endişe etmeyiniz. Hastalık eski günlerindeki gücünde değil. Grip olan vatandaşlarımızın sayısını ilan etsek benzer manzaralarla karşılaşırız. Müsterih olunuz" paylaşımını yapmıştı.

SES Ankara Şubesi, Koca'nın bu paylaşımına yaptığı yazılı açıklamayla tepki gösterdi. SES Ankara Şube'nin açıklaması şöyle: "Bakan, ‘Gripten, bugün açıklanan Covid kaynaklı ölümlerden daha fazla kişi ölüyor’ diyor. 2022 yılında ölümler 150'nin üstünde seyrederken 2020 yılında günlük ortalama açıklanan ölüm sayısı 75'ti. Bakanın açıklamaları ya o dönemki verilerin bizlerin ifade ettiği gibi gizlendiğinin itirafı ya da Bakan ‘bu ölümlere alışın’ demeye çalışıyor."

Editör: Haber Merkezi