ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ/DİYARABAKIR - Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ndeki üyelerine mobbing uygulandığını belirten SES Şube Eşbaşkanı Gönül Adıbelli, idarecilik yetkisini keyfi ve kötüye kullananlar hakkında soruşturma açılmasını istedi.

 
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, üyelerine mobbing uygulandığına ilişkin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ününde basın açıklaması yaptı. SES yönetici ve üyelerinin katıldığı açıklamaya, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) bileşeni sendikaların yöneticileri de destek verdi. Basın açıklamasını okuyan SES Şube Eşbaşkanı Gönül Adıbelli, Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü göreve geldiği günden itibaren üyelerinin odalara çekilerek, “sizin bu terörist sendikada ne işiniz var” gibi söylemlerle sendikalarından istifaya zorlandığını söyledi. Adıbelli, Müdürü’nün adeta kişisel girişimleriyle sendikaları ve üyelerinin kriminalize edilerek, sistematik sürgüne tabi tutulduğunu söyledi.

 
‘SORUNLAR ARTIYOR'


Sosyal hizmetlerin, ihtiyaç duyan kesimlere ayrımsız şekilde ücretsiz, eşit, nitelikli, kamusal ve anadilinde verilmesi gerektiğini belirten Adıbelli, sosyal hizmetlerin doğru uygulanmamasındaki sorunların yanı sıra sosyal hizmet emekçilerinin sorunlarının da gün geçtikçe arttığına dikkat çekti.

 
MOBBİNG GÖSTERGESİ


Diyarbakır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün sosyal hizmet alanında deneyimi ve bilgisi olmayan, bölge hassasiyetini taşımayan bir idare tarafından yönetilmesiyle sorunların daha da derinleştiğine dikkat çeken Adıbelli, “Mevcut İl Müdürü, bir idareci olarak tüm çalışanlara tarafsız davranması gerekirken aksine sendikamız üyelerine yönelik ciddi bir mobbing uygulamaktadır. İlimizde yaklaşık 2 yıldır, çevre ilçelerde açılan Sosyal Hizmet Merkezlerine tüm çalışanlar tarafından talep edilen, sıra ve kura çekme yöntemiyle görevlendirme yapılması talebi görmezden gelinerek, cezalandırma yöntemiyle görevlendirmeler yapılmaktadır. Yapılan görevlendirmelerin çoğunluğunun sendika üyelerimizden olması, il müdürünün personel arasında ayrım yaptığı ve üyelerimize yönelik açıkça bir mobbing uyguladığının göstergesidir” dedi.

 
CEZA VE SÜRGÜN


Adıbelli, sendika yöneticileri Fatma Yıldızhan hakkında görev yaptığı kuruluş idaresince soruşturma açıldığını, ancak yöneticileriyle kişisel husumeti bulunan kurum yöneticisinin itirazlara rağmen muhakkik olarak atandığını söyledi. Muhakkikin arkadaşlarına kınama cezası verdiği ve 6 ay sonra da yine bu disiplin soruşturmasına istinaden arkadaşlarının ilçeye sürgün edildiğini vurgulayan Adıbelli,  “657 sayılı kanunda bir suça iki ceza verilmeyeceği ve yer değişikliği gibi bir disiplin cezası bulunmamaktadır. Yapılan işlemin idarenin keyfi bir uygulaması ve yetkisini kötüye kullandığının açık örneğidir. Bununla da kalınmamış ayrılış işlemi kendisine tebliğ edilmeden ressen ayrılışı yapılmış, görev yolluğu kasıtlı bir şekilde ödenmemiş ve bu ressen ayrılış işlemi nedeniyle arkadaşımızın Mart 2019’daki maaşının ödenmemesi sağlanarak mağduriyet daha da katmerleştirilmiştir” dedi.

 
‘SORUŞTURMA BAŞLATILSIN’


 Adıbelli, yapılan bu keyfi, haksız, hukuksuz uygulamadan derhal vazgeçilmesini isteyerek, idarecilik yetkisini keyfi ve kötüye kullananlar hakkında derhal soruşturma başlatılmasını talep etti.
Editör: Haber Merkezi