ANKARA - SMA hastası bebekleri için yardım çağrısında bulunan anne Demet Münas, “Asenat’a umut olun. Bir anne olarak söylüyorum; acımızı görün, kampanyaya destek olun” dedi. 

Türkiye’de üç bine yakın Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastası var. Nadir görülen bir kas hastalığı olan ve dört tipi bulunan SMA’nın en ağırı ise Tip-1 SMA olarak biliniyor. Altı aylık ve daha küçük bebeklerde görülmeye başlayan hastalığın en önemli belirtileri olarak hareket azalması, baş kontrolünün sağlanamaması ve solunum yolu enfeksiyonudur.

SMA Tip-1 teşhisi konulan çocuklardan biri olan Demet ve Melik Münas çiftinin 1 yaşındaki bebekleri Asenat. Sekiz aylık iken SMA Tip-1 teşhisi konulan Asenat, 26 gündür Ankara Şehir Hastanesi yoğun bakım ünitesinde bekletiliyor. Esenat bebeğinin iyileşmesi için gereken Zolgensma ilacının Türkiye’de bulunmaması bir yana, söz konusu ilacın 2,2 milyon dolar olması Asenat bebeğinin iyileşme koşullarını zorlaştırıyor.

ASENAT YOĞUN BAKIMDA

Bebekleri Asenat için sosyal medya platformu üzerinde “Asenat yoğum bakımda, evladına sahip çık” adlı destek kampanyası düzenleyen, Demet ve Melik Münas çifti, Asenat için yardım çağrısında bulundu. Anne Münas, 10 gündür devam eden kampanya kapsamında şu ana kadar yalnızca 15 bin TL toplandığını söyleyerek, herkesi kampanyaya destek vermeye çağırdı. Münas, şöyle devam etti: “Asenat’ın sesin herkese duyurmak istiyoruz.  Kampanya ya çok yavaş ilerliyor. Herkes elini vicdanına koysun bize destek olsunlar.  Asenat içi yardım bekliyoruz. 4 aydır sürekli hastane kapılardan bekliyorum. Asenat’ya umut olun bir anne olarak acımızı görün. Başlattığımız kampanyaya destek olsunlar. Destekleriniz bizden esirgemeyin.”

‘DEVLET ÖLÜM GÖZÜYLE BAKMASIN’

Devletin SMA hastası bebeklerin tedavisine yaklaşımını eleştiren Münas, “Devlet SMA hastası çocuklara ölümlü gözüyle bakmasın. Kendi çocuklarına böyle yaklaşırlar mıydı acaba?  Maddi durumumuz yok ne yapalım; çocuğumuz ölüme mi terk edelim. Sadece kendi çocuğum için değil bütün SMA hastası çocuklar için ilaç getirsinler. Çocuklarımızı ölümden kurtaralım” dedi.

Aileye yardım kampanyası kapsamında ulaşmak isteyenler 05326103793 nolu telefondan ulaşabilir. 

MA / Hakan Yalçın

Editör: Haber Merkezi