AMED-SUR-Ö-G; Sur Belediyesi meclis toplantısında Lösemi haftasına dikkat çekildi

Yaklaşık 20 yıldır Lösemili çocuklar için ışık olmayı ilke edinen Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), “Hayatımız çocuklarımız” sloganı ile 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda her yıl farkındalık yaratacak bir kampanya düzenliyor. Bu yıl da Maskeni tak farkındalık yarat” kampanyası düzenleyen Lösev’e Sur Belediyesi de destek verdi.



“Çocuklarımız bizim geleceğimizdir”

Kasım ayı meclis toplantısına geçmeden önce, Sur Belediyesi eşbaşkanı Cemal Özdemir Lösemili çocuklar haftasının önemine değinerek şunları ifade etti: Lösemili çocuklar, tedavileri devam ederken çevreden mikrop kapmamak adına, özellikle kamusal alanlarda maske kullanıyorlar. Takılan bu maskelerin bulaşıcı hastalık sebebi ile değil, enfeksiyonlardan korunmak için kullanıldığı bilinmesi gerekmektedir. Maskelerinden dolayı ayrımcılığa maruz kalan çocuklar kabul göremezken yılın bir haftası da olsa hatırlamamız ve bu farkındalığa dikkat çekmemiz gerekmektedir, çünkü çocuklarımız bizim geleceğimizdir” dedi.

Eşbaşkan konuşmasından sonra meclis üyeleri ile beraber maskelerini taktılar ve daha sonrada ellerinde bulunan Kürtçe Türkçe yazılı dövizleri kaldırdılar.

Bu kaldırılan dövizlerde “Maskemi Takarım farkındalık yaratırım, Em li cem zarokên Losemî ne, Kî/Kê ditirse ji Losemiyê, Lösemi sevgi ile aşılır” gibi yazıların olduğu dövizler kaldırıldı.

 

2-8 Kasım ayında her yıl Lösemili çocuklar haftası için çeşitli kampanyalar yapılmakta. Lösev’in bu yıl ki kampanyası “Maskeni tak farkındalık yarat” olarak belirlendi.

 
Editör: Haber Merkezi