ANKARAÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya açık mektup kaleme alan TTB Merkez Konseyi, şeffaflık ve açıklık çağrısında bulunarak, “Çalışma koşulları ve sürelerinin iyileştirilerek düzenlenmesini talep ediyor olmamıza rağmen, halen yeterli koordinasyon sağlanamamıştır” dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi kamu-özel bütün sağlık kurumlarındaki sağlık çalışanlarının Koronavirüs (Kovid-19) salgınından korunması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya acil talepte bulundu.

TTB Merkez Konseyi’nden, Koca’ya iletilen açık mektupta, Sağlık çalışanlarının hayatları pahasına mücadele ettiği hatırlatılarak, “Salgının başından bu yana sürecin başarıyla yürütülebilmesi için hekimlerin ve tüm sağlık çalışanlarının kişisel koruyucu ekipmanlarının karşılanmasını, çalışma koşulları ve sürelerinin iyileştirilerek düzenlenmesini talep ediyor olmamıza rağmen, halen yeterli koordinasyon sağlanamamıştır. Bazı iyileştirmeler sağlanmakla beraber, yaşamsal aksaklıklar devam etmektedir” denildi.

Şeffaflık ve açıklık çağrısında bulunan TTB, “Sağlık Bakanlığı’ndan hastaların test sonuçları çıkar çıkmaz hekimleriyle paylaşılmasını, test istem ve sonuçlarının Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri’nde görülebilmesinin sağlanmasını bir defa daha talep ediyoruz” diye belirtti.

Açık mektubun devamında şunlara yer verildi:

“Ülkemizde de salgına karşı en ön cephede kamu-özel bütün sağlık kurumlarında COVID-19 hasta temas ya da temas şüphesi olan hekim ve sağlık çalışanlarından başlanarak bütün sağlık çalışanlarının testlerinin hızla tamamlanmasını önemli ve gerekli buluyoruz. Sağlık çalışanlarının sosyal çevrelerine hastalığı bulaştırmalarını önlemek adına, mesai sonrası kalacakları mekânlar bir an önce organize edilmelidir.”

(MA)
Editör: Haber Merkezi