URFA - SES Urfa Şubesi ve Urfa Tabip Odası, Urfa'da aşılamada farkındalık yaratmak amacıyla 24 kuruluşun destek verdiği bir yürüyüş düzenledi.

Urfa Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Urfa şubesi, Urfa'da düşük aşılamaya karşı farkındalık oluşturmak için yürüyüş ve basın açılması gerçekleştirdi. Yapılan yürüyüş ve açıklamaya kentte bulunan Sivil Toplum Kuruluşu (STK), siyasi partilerin ve derneklerin içinde olduğu 24 kuruluş destek verdi. Merkez Haliliye ilçesinde bulunan Ali Şelli Parkı'nda bir araya gelen kitle, "Tedirgin olma aşı ol", "Aşı ol, yaşam hakkını koru" ve Kürtçe, Türkçe Arapça "Aşı ol" dövizleri eşliğinde Ahmet Bahçıvan İş Hanı'na kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüş boyunca Kürtçe, Türkçe ve Arapça hazırlanan, aşı hakkında bilgilendirmelerin olduğu broşürler dağıtıldı. Alkışlar eşliğinde Ahmet Bahçıvan İş Hanı’nda sonlandırılan yürüyüşün ardından, "Aşı olmak toplumsal sorumluluktur" pankartı açılarak basın açıklaması yapıldı.

AŞI ÇAĞRISI

Açıklamada söz alan Urfa Tabip Odası Başkanı Osman Yüksekyayla, aşının pandemi ile mücadeledeki rolüne dikkat çekerek, yurttaşlara aşı olmaları yönünde çağrıda bulundu. Urfa'nın aşılamada son sırada olduğuna dikkat çeken Yüksekyayla, "Hastane yoğun bakımda olan ve yaşamını yitiren yurttaşların hemen hemen hepsi aşı olmayanlar. Aşı karşıtlığı yapanlar dikkate alınmamalıdır. Halkımızı derhal aşı olmaya davet ediyoruz. Aşı olmayarak, sadece kendimizi değil, ailemizi ve tüm toplumumuzu tehlikeye attığımızı ve pandeminin sona ermemesinde pay sahibi olduğunuzu belirtmek isteriz. Sizler aşı olmadıkça birileri ölmeye devam edecek" dedi.

KAMPANYALAR DÜZENLENMELİ

Yüksekyayla konuşmasının devamında şöyle konuştu: "Aşılama oranlarından da anlaşıldığı üzere Sağlık Bakanlığının aşının gerekliliği konusunda nitelikli, teşvik edici bir kampanya yürütmeye, aşı tereddüdünü ortadan kaldıracak net mesajlar vermeye davet ediyoruz. Hiç bir bilimsel dayanağı olmadan aşı karşıtlığı yapanların tezleri bakanlığın elindeki uygulanmış milyonlarca doz bilgisi ile çürütülmelidir. Özellikle kapalı alanlar için aşı olmayanlarla ilgili ilave tedbirler alınmalıdır. Şanlıurfa gibi aşılamada geri kalmış iller için kültürel özellikler toplum yapısı göz önüne alınarak, yerel yönetimler STK’lar, odalar, dernekler ve toplum temsilcileri ile birlikte yeni kampanyalar planlanmalıdır." 

Açıklama alkışlar eşliğinde son buldu. (MA)

Editör: Haber Merkezi