URFA -ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Urfa'da görev yapan sağlık emekçileri de 15 Mart'ta Ankara’da yapılacak olan “Beyaz Önlük” mitingine katılacaklarını duyurdu.

Türk Tabipler Birliği (TTB) Urfa Şubesi’nde bir araya gelen 9 sağlık meslek örgütünün üyeleri, 15 Mart'ta Ankara'da yapılacak olan "Beyaz Önlük" mitingine katılacaklarını yaptıkları açıklama ile duyurdu.

Sağlık emekçileri adına açıklama yapan TTB Urfa Şube Yöneticisi Osman Yüksekyayla, "Biz sağlık çalışanları, emeğimize ve mesleğimize sahip çıkacağımız mücadelemizle sağlıktaki şiddet iklimini sonlandırarak; görevimiz olan sağlık hizmetini şiddetsiz ve barışçıl bir ortamda, aldığımız bilimsel eğitimin gereklerini yerine getirerek ve halkımızın ihtiyaç duyacağı nitelik ve gereklilikte sunmayı başaracağız. Aldığımız eğitimin, bize yüklenen toplumsal ve kamusal sorumluluğu yerine getirecek, emeğimizin karşılığını alacağız" dedi.

Arkasından konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Urfa şube Eşbaşkanı Eylem Salar ise, TTB'nin meclise sunduğu sağlıkta şiddeti önleme yasa tasarısının derhal yasallaşmasını, muayene randevularının yeterli süreye göre ayarlanmasını, iş sağlığı ve güvenliği yasasının uygulanmasını, acil servislerde sadece acil hastalara hizmet verilmesini, ilk derece sağlık kurumlarının güçlendirilmesini istedi.

(MA)
Editör: Haber Merkezi