İSTANBUL - İktidar güdümündeki Yeni Şafak gazetesinin yazarı İsmail Kılıçarslan, "Dertleri nebbaşlık etmek" diyerek TTB’nin 2 günlük grev kararını hedef aldı. 

  • MA'nın haberine göre; İktidar güdümündeki Yeni Şafak gazetesinin yazarı İsmail Kılıçarslan, Konya Şehir Hastanesi'nde görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya için aldığı 2 günlük grev kararı nedeniyle Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) hedef aldı. TTB için “zararlı cemiyet” ifadesini kullanan Kılıçarslan, “Herhangi birinin doktor olmasıyla herhangi bir temizlik işçisinden, herhangi bir ev hanımından, herhangi bir işçiden üstün olduğunu iddia etmesi salaklıktır” diye yazdı.

İş bırakma eylemi nedeniyle yurttaşların mağdur edildiğini ileri süren Kılıçarslan, “Katile kızıp sıradan, işinde gücünde, doktorun otoritesine, gücüne, hatta zırva bile olsa kendinde vehmettiği üstünlük fikrine saygılı insanları cezalandırmak kusura bakmayın ama bana ahmakça geliyor” dedi.

Konya’da işlenen cinayetin münferit bir olay olduğunu iddia eden Kılıçarslan, şunları yazdı: “Türkiye’de doktorlara yönelik organize, örgüt işi bir saldırılar silsilesi varmış da yetkililer bu konuda üzerlerine düşeni yapmıyorlarmış gibi paketlemek ve doktorları ‘leş bir politik zemin’e çekmeye çalışmak kimseye hiçbir fayda sağlamaz. Nebbaşlar dışında tabii. Bu zemin nebbaşların en sevdiği zemindir. Ölü doktorların cesetleri üzerinde yaptıkları politik otopsi ile doktorları da, halkı da, memleketi de hiç hesaba katmadan kendi çirkin amaçlarına doğru bir yolculuk tuttururlar. Bu zemin çok tehlikeli bir zemindir. Ne Konya’da ölen doktorla, ne bugün ölebilecek hastalarla ilgileri yok bu pisliklerin. Dertleri nebbaşlık etmek. Ölülerimizi soyup üzerlerinde tepinerek politik çıktı elde etmek. Ne diyeyim? Allah şu bayram günü hürmetine hepsini ıslah etsin. Islah olmazlarsa bin türlü belalarını bulsunlar.”

Editör: Haber Merkezi