HABER MERKEZİ- CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, partisinin İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ilçe seçim kurullarına üye seçimiyle ilgili uyarılarını ve seçimlerin sağlıklı şekilde yapılması yönündeki kaygılarını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sordu.

Twitter hesabından paylaşım yapan Kaftancıoğlu, “Arada kaynamasın ÖNEMLİ! Emekli olan memur ilçe seçim kurulu üyelerinin yerine seçilecek memur üyeleri güncellenmemiş listelerden atamaya çalıştığınızı bilmediğimizi zannetmeyin. Tamamını tek tek takip ediyoruz, bunu yapan ve izin veren kamu görevlileri dikkat edin, fatura size çıkar” ifadelerini kullanmıştı.

İlçe seçim kurulu üyelikleri ile ilgili kaygıları TBMM gündemine taşıyan Özdemir, önergesinde, “İstanbul ilinin bazı ilçe seçim kurullarında emekli olan memur ilçe seçim kurulu üyelerinin yerine seçilecek memur üyelerin güncellenmemiş listelerden seçildiği iddia edilmektedir. Seçimlerin güvenli bir şekilde yürütülmesi sürecinde Yüksek Seçim Kurulunun ve bağlı tüm kurulların mevcut kanun ve yönetmeliklere göre iş ve işlemler yapması gerekmektedir” dedi.

Özdemir, Bakan Bozdağ’a şu soruları yöneltti:

  • "İstanbul ilinin bazı ilçe seçim kurullarında emekli olan memur ilçe seçim kurulu üyelerinin yerine seçilecek memur üyelerin güncellenmemiş listelerden seçildiği iddiası doğru mudur? İddia edilen uygulama doğru ise başlatılan bir inceleme veya soruşturma olmuş mudur?
  • Söz konusu iddia ve uygulama farklı iller için de mevcut mudur? Bu konuda Bakanlığınız bir çalışma yapmış mıdır? 
  • Söz konusu uygulama doğruysa sorumluluğu olanlar hakkında bir inceleme ve soruşturma olmuş mudur? 
  • Bakanlığın, kaygıları ortadan kaldırmaya yönelik kamuoyuna şeffaf şekilde bilgilendirme yapması gündemde midir?”

(Ankara/EVRENSEL)

Editör: Haber Merkezi