HABER MERKEZİ- İYİ Parti lideri Akşener’in 6’lı masadan ayrılacağına ilişkin açıklaması sırasında Meclis’te olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin yönetim kadrosunu olağanüstü toplama kararı aldı. Kılıçdaroğlu, Meclis’te gazetecilere yaptığı ilk açıklamada, “Hiç merak etmeyin, bütün taşlar yerine oturacak. Yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. Ardından partisinin genel merkezine gelen Kılıçdaroğlu, oloğanüstü MYK’ye başkanlık yaptı. 

LİDERLERLE GÖRÜŞTÜ

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'in haberine göre;  Toplantı sırasında Kılıçdaroğlu; DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti genel başkanlarıyla görüştü. Kılıçdaroğlu’nun ayrıca toplantıdayken partisinin büyükşehir belediye başkanlarıyla da konuştuğu belirtilirken CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu da Akşener’in adaylık çağrısı yaptığı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüştü. 

SARAY ENTRİKASI

Edinilen bilgiye göre; toplantıda MYK üyeleri Kılıçdaroğlu’na yaşananlara ilişkin değerlendirmede bulundu. Bazı MYK üyelerinin olayları “Saray entrikası” olarak yorumladığı aktarıldı. Kılıçdaroğlu’nun da bu yorumlara karşılık vermediği kaydedildi. Toplantıya ilişkin bilgi veren kurmaylar, “Genel başkan üzgündü ancak ‘Yolumuza devam edeceğiz’ dedi. Mansur Bey, Ekrem Bey’le yolumuza devam edeceğiz. Onlar bizim belediye başkanlarımız” yorumunu yaptı. 

BAŞKANLAR ANKARA’DA

Aralarında Akşener’in adaylık çağrısı yaptığı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da olduğu CHP’nin büyükşehir belediye başkanlarının bugün Kılıçdaroğlu ile görüşeceği ve sonrasında toplu destek açıklaması yapacağı bildirildi. 

BAŞKANLAR ‘HAYIR’ DEDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesaplarından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yaptı.

Birbirlerini etiketleyerek paylaşım yapan iki başkan, “Eksilmeden çoğalarak büyüyeceğiz” açıklamasını yaptı. Yavaş, “Bugüne kadar genel başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz. Temennimiz, Millet İttifakı’nın tüm paydaşlarıyla yoluna devam etmesidir” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu ise “Millet İttifakı’nın, milletimize çaresiz ve yalnız olmadıklarını göstereceklerine inanıyorum. CHP’nin öz evladı olarak birlik içinde, Kılıçdaroğlu’nun ve Millet İttifakı’nın eksilmeden çoğalarak büyüyeceğinden şüphem yoktur” açıklamasını yaptı. 

Editör: Haber Merkezi