HABER MERKEZİ – Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı adayları olarak açıklayan Millet İttifakı’nda yer alan partilerin genel başkanları ile İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye başkanları kutlama mesajları paylaştı.

Millet İttifakı’nda yer alan siyasi parti genel başkanları, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’tan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandığı toplantı sonrası sanal medya hesaplarından peş peşe mesaj paylaşımları geldi.

Açıklamadan fotoğraflar paylaşan Kılıçdaroğlu, “Millet İttifakının Sayın Genel Başkanlarına, duydukları güven için teşekkür ederim. Şimdi el ele, omuz omuza yürüyeceğimiz uzun bir yolumuz var. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız. Başlıyoruz!” dedi.

İttifakın 12’nci toplantısında masadan kalkan daha sonra geri dönen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı ile Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun fotoğraflarını paylaşarak, “Milletimizin iradesiyle tarih yazacağız” dedi.  Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, “Cumhurbaşkanı adayımız Sayın  @kilicdarogluk ’dur. Açık havada saatlerce toplantımızın bitmesini bekleyen vatandaşlarımızın dediği gibi ‘Birleşe birleşe kazanacağız’ Türkiye için şimdi kenetlenme vakti. Seçim gecesi tarihi başarıya imzamızı atacağız” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı  Temel Karamollaoğlu, adayın açıklandığı ana dair fotoğrafları paylaşarak, “Ortak Cumhurbaşkanı adayımız Sn.  @kilicdarogluk ’dur. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.  Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da “Ve dolayısıyla adayımız, demokrasi, adayımız cumhuriyet, adayımız adalet, adayımız hürriyet. Bizim adayımız bir kişi değil millet. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı Vatanımıza, Milletimize hayırlı uğurlu olsun” paylaşımında bulundu.

YAVAŞ VE İMAMOĞLU PAYLAŞIMLARI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı paylaşımda "İnanıyoruz ki Genel Başkanımız @kilicdarogluk öncülüğünde Millet İttifakı olarak ülkemizin her bir ferdinin çoktan beri hak ettiği aydınlık yarınlara en kısa sürede ulaşacağız” ifadelerini kullandı.  Mansur Yavaş da paylaşımında, "Birlikte rahmet vardır, bereket vardır. Sayın Genel Başkanlarımıza teveccühleri için teşekkür ederiz. Türkiye'nin ikinci yüzyılına hep birlikte umutla ve mutlulukla yürüyoruz" dedi.

(MA)

Editör: Haber Merkezi